Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100’ün bugünkü düşüşünde daha çok bankacılık ve petro-kimya hisselerindeki satışlar etkili oldu. Otomotiv hisselerinin genelinde satışlar da dikkat çekti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,86 düşüşle 10247 seviyesine geriledi. Bu sabah olumlu açılışın hemen sonrasında gelen satışlarla öğleden önce 125 puan kadar düşen endeks öğleden sonra ise dar bir bantta yatay seyretti.

BİST100’ün bugünkü düşüşünde daha çok bankacılık ve petro-kimya hisselerindeki satışlar etkili oldu. Otomotiv hisselerinin genelinde satışlar da dikkat çekti. Endeks içindeki büyük hisselerdeki satışlar küçük hisselere göre çok daha fazlaydı. BİST100 hisselerinden 66 tanesi bugün düşerken 33 tanesi ise yükseldi.

Günün en çok artan sektör endeksi %2,64 yükselen sigortacılık endeksi olurken en çok düşen sektör endeksi ise %2,03 gerileyen kimya endeksi oldu. Bankacılık endeksi %1,55 gerilerken holdingler endeksindeki düşüş %0,53 oldu. Bugün ulaştırma endeksi %0,6, elektrik endeksi ise %0,2 düşüş kaydetti.

BİST100’de düşüşün devam etmesi halinde 10200 seviyesinin altına sarkmalarda 10000 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak çalışmasını bekliyoruz. Endekste alımların ağır basması durumunda ise ilk olarak 10500 seviyesi aşılmaya çalışılacaktır.

USD/TL ise bu akşam itibariyle yataya yakın hafif gerileyerek 32,26 seviyesinin biraz altına sarkmış durumda.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler