Sosyal Medya

Ekonomi

TCMB faizleri yüzde 50’ye yükseltti, sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini açıkladı

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün yaptığı toplantı sonrası faiz kararını açıkladı. Politika faizi, 500 baz puan artışla…

TCMB faizleri yüzde 50’ye yükseltti, sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini açıkladı

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün yaptığı toplantı sonrası faiz kararını açıkladı. Politika faizi, 500 baz puan artışla yüzde 45’ten yüzde 50’ye yükseltildi.

PPK ayrıca operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar verdi.

PPK’dan yapılan açıklamada, “Kurul, enflasyon görünümündeki bozulmayı dikkate alarak politika faizinin artırılmasına karar vermiştir” denildi.

Açıklamada, Şubat ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin, hizmet enflasyonu öncülüğünde, öngörülenden yüksek gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Ayrıca Merkez Bankası’nın, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunu sürdüreceği vurgulandı.

bbc.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler