Sosyal Medya

Para-banka-finans

AMB yetkilisi ölçülü faize vurgu yaptı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau, AMB'nin muhtemelen bu baharda "ölçülü" faiz indirimine başlayacağını ifade etti.

AMB yetkilisi ölçülü faize vurgu yaptı

Paris Dauphine Üniversitesi’nde yaptığı açıklamada Villeroy, bu faiz indiriminin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) zaman çerçevesinden bağımsız olarak gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Villeroy, Nisan veya Haziran ayları arasındaki zaman diliminde faiz indiriminin gerçekleşmesinin “hayati bir mesele” olmadığını belirtti. Ancak, para politikasının gecikmeli olarak uygulanması durumunda, ekonomide gerileme riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, AMB’nin yüzde 2’lik enflasyon hedefinin uzun bir süre altında kalması durumunda, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını daha agresif bir şekilde düşürme ihtimaline de değinen Villeroy, bu durumun gündeme gelebileceğini dile getirdi.

AMB üyelerinin artan bir şekilde faiz indirimlerini desteklemesiyle birlikte, faiz indiriminin Haziran toplantısında gerçekleşme ihtimalinin daha yüksek olduğu görünüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler