Sosyal Medya

Genel

Prof. Dr. Ercan: Deprem riski olmayan iller hangileri?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından gündeme gelen olası İstanbul depremi için vatandaşların endişeleri sürüyor. Deprem uzmanları Marmara Bölgesini etkileyecek…

Prof. Dr. Ercan: Deprem riski olmayan iller hangileri?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından gündeme gelen olası İstanbul depremi için vatandaşların endişeleri sürüyor. Deprem uzmanları Marmara Bölgesini etkileyecek 7 ve üzeri büyüklükte depreme dikkat çekerken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski bulunmayan illeri açıkladı.

 

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yaşanan büyük yıkımın ardından gözler İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da yaşayan vatandaşların olası Marmara depremi için endişeleri yaşanan her deprem artmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem korkusu yaşamak istemeyenler için güvenli illeri açıkladı.

 

Ercan’ın paylaşımına göre deprem riski bulunmayan iller şu şekilde:

“Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak”

 

Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak’a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?”

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler