Sosyal Medya

Gündem

Marmara’da kargo gemisi battı: Kurtarma çalışmaları güçlükle yapılabiliyor!

Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı bildirilen 69 metrelik kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaparak olayın detayları hakkında bilgi verdi.

Marmara’da kargo gemisi battı: Kurtarma çalışmaları güçlükle yapılabiliyor!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “BATUHAN A” isimli genel kargo gemisi İmralı Adası’nın güneybatısında su almış ve batarak battığı bölgede Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait iki hızlı tahlisiye botu olay yerine yönlendirilmiştir.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gemideki Türk vatandaşı olduğu değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun çaba harcandığını belirtti. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını ifade etti. Gemideki mürettebatın kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, gemiden alınan AIS sinyalinin kesildiği ve bölgede yapılan aramalarda içi boş bir can salının bulunduğu belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve helikopterin hava muhalefeti nedeniyle kalkış yapamadığı ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler