Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan:  Kamuda geniş tasarruf tedbirleri alıyoruz, konut ve otoda balon söndü

Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız.

Erdoğan:  Kamuda geniş tasarruf tedbirleri alıyoruz, konut ve otoda balon söndü

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki saat 16.30’da başlayan  Kabind toplantı sona erdi.

 

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli konulara değindi.

 

Kamuda ciddi bir tasarruf adımı atılacağını belirten Erdoğan, “Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz.

 

Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım” ifadelerini kullandı.

 

Enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlı olduklarını dile getiren Erdoğan enflasyonun bazı alanlarda yüksek kalsa da konut ve otoda fiyat balonunun sönmeye başladığını söyledi.

Basın kaynakları

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler