Sosyal Medya

Gündem

Kamuda tasarrufa uymayana yaptırım geliyor

Tasarruf hedefi TL 100 milyar

Kamuda tasarrufa uymayana yaptırım geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel çerçevesini çizdiği kamuda tasarruf kapsamında bir dizi önlemin masaya yatırıldığı belirtiliyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarında “neden-nasıl tasarruf’ adı altında yeni bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kabine toplantısında da masaya yatırılan tasarruf tedbirlerinin özellikle yılın ikinci yarısından itibaren sıkı uygulanacağından bahsediliyor.

Türkiye gazetesinden Emrah Öcan’ın haberine göre, merkezî sistemle takibe alınacak kamu kurumları, uyarılara rağmen harcamalarına dikkat etmezlerse çeşitli yaptırımlar söz konusu olacak.

Kesinti yapılacak kalemlerin listesi ise şimdiden tutuldu. Zorunlu ihtiyaçlar dışında harcamalara izin verilmeyecek. Yeni fiziki binalara ödenek aktarımı ile kamu binası alım ya da kiralanması olmayacak. Bir kurumun bina ihtiyacı olması durumunda, diğer kurumların âtıl hâlde tuttuğu veya kullanmadığı binalarla bu ihtiyaç karşılanacak.

Ayrıca, fiziki gerçekleşmeleri yolun başında olan kamu yatırımlarına ödenek aktarımı yapılmayacak. Yüzde 65’i biten yatırımlar tamamlanacak, yeni yatırımlara başlanmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bahsetmedi ama arkasında duran tabloda tasarruf tedbirleri ile ilgili rakamlar dikkat çekti. Tabloya yansıyan rakamlara göre kamuda tasarruf tedbirlerinden 100 milyar lira hedeflendiği gözlendi. Bu tutar, 11 trilyon 89 milyar TL olan 2024 merkezi yönetim bütçe gider hedefinin yüzde 0,9’una karşılık geliyor.

Türkiye Gazetesi, Ekonomim

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler