Sosyal Medya

Genel

Dünya üst üste 10. ay rekor sıcaklıklara ulaştı

Avrupa Birliği'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi Salı günü, rekor Mart ayı sıcaklıklarının küresel olarak tarihsel ortalamalardan 1.68C (3F) daha sıcak olduğunu bildirdi.

Dünya üst üste 10. ay rekor sıcaklıklara ulaştı

Mart ayı, kuzey ve güney yarımkürenin büyük bölümünde iklim hedeflerini aşan sıcaklıkların yaşandığı, Dünya’nın üst üste rekor kırdığı 10. ay oldu.

Avrupa Birliği’nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi Salı günü, rekor Mart ayı sıcaklıklarının küresel olarak tarihsel ortalamalardan 1.68C (3F) daha sıcak olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz 12 ay, sanayi öncesi sıcaklıkların 1.58C üzerinde seyrederek, politika yapıcıların ve bilim insanlarının gezegendeki yaşamı tehdit edebileceği uyarısında bulunduğu 1.5C sınırını aştı.

Copernicus Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, “Mart 2024, hem hava sıcaklığı hem de okyanus yüzey sıcaklıkları için iklim rekorları kırma serisini sürdürüyor” dedi. “Küresel ortalama sıcaklık kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık. Daha fazla ısınmanın durdurulması için sera gazı emisyonlarının hızla azaltılması gerekiyor.”

Kaynak: Bloomberg

Dünyanın en büyük iklim verisi sağlayıcısı olan Copernicus programı, aylık ve mevsimsel tahminleri için uydulardan, gemilerden, uçaklardan ve dünyanın dört bir yanındaki hava istasyonlarından alınan milyarlarca ölçümü kullanıyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler