Sosyal Medya

Ekonomi

Netanyahu dünyaya kafa tutuyor: Refah’ta operasyon yapacağız

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hava, deniz ve karadan abluka altında tuttukları Gazze’de 1 milyonu aşkın sivilin sığındığı Refah’a da operasyon…

Netanyahu dünyaya kafa tutuyor: Refah’ta operasyon yapacağız
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hava, deniz ve karadan abluka altında tuttukları Gazze’de 1 milyonu aşkın sivilin sığındığı Refah’a da operasyon için diretiyor. Netanyahu, kente girme kararını yineledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’nin güneyinde 1 milyondan fazla sivilin sığındığı Refah kentine kara operasyonu konusunda başta en yakın müttefiki ABD olmak üzere dünyaya kafa tutmaya devam ediyor. Müttefiklerinin 7 Ekim konusunda “kısa süreli bir hafızaya” sahip olduğunu ileri süren Netanyahu, “Artan uluslararası baskı, bizi Hamas’a karşı savaşta hedeflerimize ulaşmaktan alıkoymayacak” dedi.

İsrail Başbakanı, “Uluslararası toplumdaki dostlarımıza şunu söylemek istiyorum: Neden hafızanız bu kadar kısa süreli? 7 Ekim’i, Holokost’tan beri Yahudilere karşı işlenen en ağır katliamı nasıl bu kadar hızlı unuttunuz? İsrail’in Hamas canavarlarına karşı kendini savunma hakkını inkâr etmeye nasıl bu kadar hazır olabiliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

SALDIRI PLANLARINI ONAYLAMIŞTI

Netanyahu’nun cuma günü Hamas’ın kendilerine sunduğu son ateşkes ve esir takası teklifini şartların “akıl dışı” olduğu iddiasıyla reddettiği açıklanmıştı. İsrail Başbakanı’nın eş zamanlı olarak, Savaş Kabinesi toplantısı sonrasında Refah’a olası saldırı planlarına onay verdiği duyurulmuştu. İsrail’in aynı zamanda, olası bir uzlaşma için arabulucu Katar’a yeni bir müzakere heyeti göndereceği de belirtilmişti.

İsrail’i daha önce de Refah konusunda uyaran ABD ise saldırı planlarını görmediklerini ve görmek istediklerini belirtmişti. ABD Dışişleri bakanı Antony Binken, sivillerin nasıl korunacağı meselesi de dahil olmak üzere, ABD’nin İsrail’den Refah konusunda uygulanabilir bir plan görmek istediğini belirtmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, gazetecilere açıklamasında ateşkes sağlanabileceğine hâlâ inandığını da söylemişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler