Sosyal Medya

Ekonomi

Nakit avansta taksit sayısı düşürüldü, kredi kartı limiti kısıtlandı

Bankaların kullandırdığı nakit avansta taksit sayısı 12'den 3'e kadar düşürüldü. Bankacılık kaynakları, kredi kartı limitlerine de kısıtlama getirildiğini belirtti.

Nakit avansta taksit sayısı düşürüldü, kredi kartı limiti kısıtlandı

Ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginlemek için gündeme getirdiği kredi ve kredi kartı kısıtlamalarına yenileri eklendi.

Reuters’a açıklamalarda bulunan üç bankacılık kaynağı, azami taksit sayısının 12’den üçe kadar indirildiğini belirtti. Bir kaynak kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandığı ifade etti.

Merkez Bankası’nın, bankalara nakit avans taksit sınırına dair yazılı bir talimat göndermediği, sözlü yönlendirme yaptığı ifade ediliyor.

KREDİLERE GEÇEN HAFTA KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

Duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirilmişti.

ÜCRETLİLER KREDİ KARTI VE KREDİLERLE AY SONUNU GETİRİYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinin 12 aylık değişimine göre, toplam krediler yüzde 50’nin, kredi kartları ise yüzde 150’nin üzerinde büyüdü.

Mayıs ayındaki seçim öncesi yüzde 1,36 civarında olan aylık faiz oranı şu anda yüzde 4,42 seviyesinde bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler