Sosyal Medya

Gündem

Bitcoin’e spot ETN dopingi

Diğer teknik göstergeler hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında ilginin arttığına işaret ediyor. Chicago merkezli CME Group'un Bitcoin vadeli işlem piyasasında açık pozisyonlar bu yılın en düşük seviyesinden %44 arttı.

Bitcoin’e spot ETN dopingi

Bitcoin ilk kez 72.000 doların üzerinde seyrederken, art arda yedinci günde de yükselişe geçti. Kripto kralı ABD borsa yatırım fonlarına (ETF, Exchange Traded Funds) yapılan yoğun girişlerin etkisiyle bu yılki kazancı neredeyse %70’e ulaştı. Bloomberg’e göre,  kazançların temel nedeni İngiltere piyasalarında da spot ETN’lere (Kripto teminat mektupları) lisans verilecek olması. Tayland da kripto alımı kısıtlamalarını gevşetiyor.

Orijinal kripto para birimi, Pazartesi günü %5 kadar yükselerek 72.880 dolara yükseldi. Bu sabah  72.157 dolara. Ether, Solana ve Avalanche gibi daha küçük tokenlar da yükselişe geçti. Kripto kazançları, ABD enflasyonunun beklentiyi aşmasını da umursamadı.

Şubat TÜFE’nin enflasyonda gerilemenin durakasdığını teyit etmesine rağmen, traderler Fed’in Haziran’da faiz indireceğine yönelik fiyatlamadan caymadı. Bu sabah AMB PPK üyesi Villeroy’dan gelen açıklama, Avrupa’da da yaz aylarında faizlerin ineceğine dair kuvvetli bir sinyal verdi. Altın ve bitcoin gevşeyen finansal koşulların güçlü destek verdiği mali varlıklar.

 

Bloomberg’de görüşleri paylaşılan K33 Research’ün kıdemli analisti Vetle Lunde, “Bu yükseliş geçen haftaki trendin devamı niteliğinde” dedi. “Traderlar yüksek risk alma modunda.”

Yatırımcılar, iki ay önce ABD’de piyasaya sürüldüklerinden bu yana bir dizi yeni Bitcoin ETF’sine nette neredeyse 10 milyar dolar akıttı ve bu da kripto pazarlarında büyük bir genişlemeye yol açtı. Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın Bitcoin ve Ether borsalarında işlem gören teminat belgelerinin  kotasyona kabulü için başvuruları kabul edeceğini doğruladı.  Tayland sermaye piyasaları  düzenleyicisi kamu otoritesinin perakende yatırımcıların denizaşırı kripto ETF’leri satın almasına izin verileceğini söylemesiyle dijital varlıklar Pazartesi günü daha fazla kazanç elde etti.

 

 

Cumberland Labs’tan DeFi analisti Chris Newhouse, “LSE haberlerinin gösterdiği yeni zirveler ve kurumsal desteğin devam ettiğine dair işaretler göz önüne alındığında, bazı insanlar bu kırılmayı daha da fazla BTC elde etmek için mükemmel bir fırsat olarak görmüş olabilir” dedi.

Bitcoin ETF’lerinin başarısı, kripto varlıklar için bir dizi yükseliş sinyaline katkıda bulunuyor. Belki de en çok beklenen dönüm noktası, Bitcoin’in arz büyümesinin yarı yarıya azalacağı Nisan ayı için planlanan dört yıllık “halving”dir.

Diğer teknik göstergeler hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında ilginin arttığına işaret ediyor. Chicago merkezli CME Group’un Bitcoin vadeli işlem piyasasında açık pozisyonlar bu yılın en düşük seviyesinden %44 arttı.  Yani,  yatırımcılar Bitcoin’de kaldıraçlı uzun pozisyonlar açmak için giderek daha fazla prim ödemeye istekliler.

Açık uçlu vadeli işlemler (perpetual futures), BTC’nin 07:00’deki (UTC) çıkışından bu yana 80 doların üzerinde primlerle işlem gördü, primler, artan açık pozisyonlarla birlikte BTC’nin ilk çıkışının ortasında 350 dolara yükseldi” dedi.

 

 

Bitcoin satın almayı kurumsal stratejisinin bir parçası haline getiren kurumsal yazılım firması MicroStrategy Inc., Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 26 Şubat’tan 10 Mart’a kadar daha fazla token satın almak için 822 milyon dolar harcadığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler