Sosyal Medya

Ekonomi

İşsizlik Sigortası Fonu’nda oranın yüzde 50 arttırılması Resmi Gazete’de

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin oranlar değiştirildi. İşsizlik Sigortası Fonu'nun bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı, 2024 yılı için yüzde 50 olarak belirlendi.

İşsizlik Sigortası Fonu’nda oranın yüzde 50 arttırılması Resmi Gazete’de

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun 48’inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen hedeflere yönelik kullanılacak olan İşsizlik Fonu gelirlerinin oranı, yüzde 30’dan yüzde 50’ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Kararı, iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, işsizlik riskini azaltmak, teknolojik gelişmeler nedeniyle işsiz kalanları başka alanlara yönlendirmek, istihdamı artırmak ve koruyucu tedbirler almak gibi amaçlar doğrultusunda alındı.

İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre, İşsizlik Sigortası Fonu prim gelirleri, çeşitli hedefler doğrultusunda kullanılmaktadır. Bunlar arasında iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, çalışanların vasıflarını yükselterek işsizlik riskini azaltmak, işsiz kalması muhtemel olanları başka alanlara yönlendirmek, istihdam artırıcı ve koruyucu tedbirler almak, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri sağlamak, işgücü piyasası araştırma ve planlama çalışmalarını yürütmek ve fon kaynaklı personel maliyetlerini karşılamak yer almaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler