Sosyal Medya

Ekonomi

İliç’teki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 150 bin TL ödenecek: Oysa yeni düzenleme 1 milyon TL oldu

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 9 maden işçisinin yakınlarının, yeni yapılan düzenlemeler kapsamında ödenen tazminattan yararlanamayacakları bildirildi.

İliç’teki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 150 bin TL ödenecek: Oysa yeni düzenleme 1 milyon TL oldu

Yeni düzenlemeyle ferdi kaza sigortası kapsamında ödenecek tazminat tutarı 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltilmişti, ancak İliç kazası bu yeni düzenleme kapsamında yer almadı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta aracılığıyla yapılacak teminat ödemeleri, maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin yakınlarını kapsamıyor. Bu durumda, maden işçilerinin ailelerine ödenecek tazminat tutarı, yeni düzenleme dışında kalıyor ve 150 bin TL olarak belirleniyor.

Değişen yasal düzenlemelerle birlikte, maden işletmeleri için zorunlu hale getirilen ferdi kaza sigortası tutarı da artırıldı. Sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başı 1 milyon TL’ye yükseltilirken, prim tutarı da 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye çıkarıldı. Bu sigorta kapsamındaki teminatlar, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi tarafından reasüre edilmektedir.

Ödenen sigorta teminatlarının büyük bir kısmının daha sonra Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’ne reasüre edildiği belirtilmektedir. Bu durumda, işletme sahiplerinin ödediği sigorta teminatlarının önemli bir kısmı devlet tarafından reasüre edilmektedir, dolayısıyla işletmelerin yükü bir şekilde devlete kalmaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler