Sosyal Medya

Döviz

Fed sonrası spot altın ilk kez ons başına 2.200 doların üzerine çıktı

Altın, Federal Rezerv’in bu yıl üç çeyrek puanlık faiz indirimi için görünümünü koruması ve enflasyondaki son artıştan endişe duymadıklarını göstermesiyle…

Fed sonrası spot altın ilk kez ons başına 2.200 doların üzerine çıktı

Altın, Federal Rezerv’in bu yıl üç çeyrek puanlık faiz indirimi için görünümünü koruması ve enflasyondaki son artıştan endişe duymadıklarını göstermesiyle ilk kez ons başına 2.200 doları aştı.

Politika yapıcılar, 2024’teki kesintiler için görünümlerini korudu ve tahvil varlıklarını azaltma hızını yavaşlatmaya doğru ilerledi. Fed Başkanı Jerome Powell, yetkililerin fiyatların düştüğüne dair daha fazla kanıt görmek istediklerini vurgulamaya devam ederken, “bu yılın bir noktasında” gevşemeye başlamanın uygun olacağını da söyledi.

Külçe altın bu ay keskin bir sıçrama yaparak bir dizi rekor seviyeye ulaştı. Bu artış da kısmen, genellikle getirisi olmayan değerli metale fayda sağlayan bir ortam olan daha gevşek ABD para politikasına yönelik artan beklentilerden kaynaklandı. Fed’in uzun zamandır beklenen faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair spekülasyonlar, yatırımcıların geçen hafta altın üzerindeki net uzun pozisyonlarını 2019’dan bu yana en fazla artırdığını gösteren verilerle birlikte, son kazançlar için tetikleyici olmuş olabilir.

UBS Group AG’ye göre, faiz oranları düştüğünde, külçe destekli borsa yatırım fonlarının aylarca süren çıkışların ardından varlıklarını artırması muhtemel göründüğü için altın daha da ivme kazanacak. Bu durum, Çin’in başını çektiği gelişmekte olan piyasalardaki merkez bankalarının yoğun alımlarının ve Gazze’den Ukrayna’ya ve bu yılki ABD seçimlerine kadar artan jeopolitik risklerin emtianın bir sığınak varlık olarak cazibesinin altını çizen daha geniş desteğine eklenecek.

Spot altın Singapur’da sabah 7:15’te 2.202,31 dolardan işlem görmeden önce %1,6 kadar artışla ons başına 2.220,89 dolara yükseldi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler