Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Petrol kayıplarını geri alıyor: Stoklardaki azalma daha sıkı piyasaya işaret ediyor

Petrol, son resmi ABD verilerinin ABD stoklarında düşüş göstererek daha sıkı bir fiziksel piyasa sinyali vermesinin ardından erken saatlerdeki kayıplarını…

Petrol kayıplarını geri alıyor: Stoklardaki azalma daha sıkı piyasaya işaret ediyor

Petrol, son resmi ABD verilerinin ABD stoklarında düşüş göstererek daha sıkı bir fiziksel piyasa sinyali vermesinin ardından erken saatlerdeki kayıplarını sildi.

Enerji Enformasyon İdaresi’ne göre, ham petrol stoklarının 1,36 milyon varil düşmesiyle West Texas Intermediate varil başına 78 doların üzerinde işlem gördü.

Nisan başından bu yana düşüş trendinde olan petrol, son dört haftanın üçünde kayıplar yaşadı ve sadece zaman aralıklarında değil işleme marjlarında da zayıflık gösterdi. Bu düşüş, Orta Doğu’daki gerilimlerden kaynaklanan jeopolitik primin büyük bir kısmının çözülmesiyle gerçekleşti.

Konuya aşina olan kişilere göre, Salı günü Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından yapılan bir tahmin ABD stoklarında artış öngörüyordu.

BOK Financial Securities’de ticaretten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dennis Kissler, “EIA’nın daha güvenilir ham petrol depolama rakamları, API’nin dik birikimine karşı çıktı ve bu da dünün sonlarında ve bu sabahki ticarette satılan pozisyonları kapatmak için bazı kısa pozisyonları tetikliyor,” dedi.

Emtia birçok yatırımcı için daha pahalı hale geldikçe daha güçlü bir dolar da ek bir rüzgar oluşturuyor. Bloomberg göstergesine göre ABD para birimi üçüncü gününü de kazançla geçirmeye yönelirken, petrolün 100 günlük hareketli ortalamasının altına inmesi de fiyatlardaki son zayıflığı şiddetlendiriyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, fiyatları desteklemek için yılın ilk yarısında üretim kesintileri uyguladıktan sonra önümüzdeki ay arz politikasını değerlendirmek üzere toplanacak. Bloomberg anketine göre, çoğu tüccar kısıtlamaların muhtemelen yılsonuna kadar uzatılmasını bekliyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler