Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

JPMorgan: Asya-Pasifik teknoloji sektörünün büyümesi yarı iletken sayesinde

Uluslararası finans devi JPMorgan'ın analizine göre, Asya-Pasifik bölgesindeki teknoloji sektörü, küresel makro belirsizliklere rağmen yarı iletken patlaması sayesinde büyümeye devam ediyor.

JPMorgan: Asya-Pasifik teknoloji sektörünün büyümesi yarı iletken sayesinde

JPMorgan’ın baş ekonomisti Bruce Kasman, “Teknoloji sektörü toparlanıyor, bu da Asya’nın geçtiğimiz yılın ikinci yarısında önemli bir performans sergilemesini sağladı. Özellikle Çin endüstrisi bu durumdan faydalandı, Kuzey Asya ise daha geniş çaplı bir şekilde etkilendi” şeklinde konuştu.

Foreks’in haberine göre, JPMorgan Gelişmekte olan Piyasalar Asya ekonomi araştırmaları başkanı Ong Sin Beng ise Salı günü yaptığı açıklamada, “Teknolojideki toparlanmayı gözlemliyoruz ancak teknoloji dışındaki sektörlerde geniş tabanlı bir toparlanma yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

Deloitte’un 2024 teknoloji endüstrisi görünümü raporuna göre, küresel teknoloji harcamaları 2023’te zayıflamış ve işten çıkarmalar artmış olsa da, umut ışıkları belirmeye başladı. Raporda, “Ancak şimdi teknolojinin geri dönüşünün yakın olabileceğine dair umut ışıkları var: Ekonomistler resesyon riski değerlendirmelerini düşürdüler ve analistler teknoloji sektörünün 2024’te mütevazı bir büyümeye dönebileceği konusunda iyimserler” denildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler