Sosyal Medya

Döviz

Brezilya Merkez Bankası Faiz İndirimlerinin Hızını Yavaşlatmaya Hazırlanıyor

Brezilya merkez bankası, politika yapıcıların artan ekonomik ve mali belirsizlikleri göstererek gösterge faiz oranında yarım puanlık ek indirim beklentilerini geri…

Brezilya Merkez Bankası Faiz İndirimlerinin Hızını Yavaşlatmaya Hazırlanıyor

Brezilya merkez bankası, politika yapıcıların artan ekonomik ve mali belirsizlikleri göstererek gösterge faiz oranında yarım puanlık ek indirim beklentilerini geri çekmelerinin ardından parasal genişlemenin hızını muhtemelen yavaşlatacak.

Bloomberg anketine katılan 32 analistin 22’si Roberto Campos Neto liderliğindeki bankanın Çarşamba günü piyasalar kapandıktan sonra gösterge Selic’i çeyrek puan düşürerek %10,5’e çekmesini bekliyor. Geri kalan on analist ise 50 baz puanlık yedinci bir indirim bekliyor. Yatırımcılar da bölünmüş durumda; yerel borsadaki dijital opsiyonlar politika yapıcıların gevşeme hızını azaltma ihtimalinin %72 olduğunu gösteriyor.

Campos Neto, geçtiğimiz ay yatırımcılara bankanın artık gevşeme hızını sürdürmeye kararlı olmadığını, bunun yerine daha küçük faiz indirimleri de dahil olmak üzere dört olası ekonomik senaryoyu değerlendirdiğini söyleyerek bu yıl şimdiye kadarki en merak uyandıran faiz kararına zemin hazırladı. İleriye dönük yönlendirmedeki değişiklik, Federal Rezerv’in borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlama konusundaki isteksizliği ve Brezilya’nın zayıflayan mali hedefi konusunda zaten endişeli olan yatırımcıları şaşırttı.

Bloomberg Economics’e göre Brezilya Merkez Bankası 8 Mayıs’taki toplantısında faiz oranlarını tekrar düşürecek. Ancak politika yapıcıların 50 baz puanlık patikaya sadık mı kalacağı yoksa hızı mı yavaşlatacağı konusunda anlaşmazlık var.

Brezilya’nın kararı, yönetim kurulunun açıklamasıyla birlikte Brasilia’da saat 18:30’dan sonra merkez bankasının web sitesinde yayınlanacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler