Sosyal Medya

Borsa

Rekor hacimle yükselen Bitcoin’de yeni hedef ne?

Bitcoin, kripto ürünlerine akan eşi benzeri görülmemiş miktardaki sermayenin yanı sıra dijital token’ın arz büyümesinde yaklaşan bir azalmanın da etkisiyle…

Rekor hacimle yükselen Bitcoin’de yeni hedef ne?

Bitcoin, kripto ürünlerine akan eşi benzeri görülmemiş miktardaki sermayenin yanı sıra dijital token’ın arz büyümesinde yaklaşan bir azalmanın da etkisiyle rekor kırmaya devam ediyor.

Orijinal kripto para birimi Pazartesi günü neredeyse 72.881 $ ile tüm zamanların zirvesine ulaştı ve Salı günü Londra’da sabah 7:15 itibariyle 72.220 $’dan işlem görüyordu. CoinShares international Ltd. tarafından yayınlanan bir rapora göre, geçtiğimiz hafta kripto varlıklarına 2,7 milyar dolarlık rekor bir akış gerçekleşti ve bunun büyük bir kısmı Bitcoin’e gitti. Hem token hem de en büyük 100 coin’den oluşan bir gösterge bu yıl yaklaşık %70 artış gösterdi.

ABD’de 11 Ocak’ta piyasaya sürülen spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının başarısı, son dönemdeki ivmenin önemli bir itici gücü. BlackRock Inc. ve Fidelity Investments gibi şirketlerin ETF’leri şimdiye kadar yaklaşık 9,5 milyar dolarlık net giriş sağladı. İngiltere’de Londra Menkul Kıymetler Borsası, Bitcoin ve Ether borsada işlem gören senetler için başvuruları kabul edeceğini söylerken, Tayland’ın menkul kıymetler kurumu da denizaşırı kripto ETF’lerini perakende alıcılara açacağının sinyalini verdi.

Kurumsal Talep

21Shares’in kurucu ortağı ve başkanı Ophelia Snyder Bloomberg Television’da yaptığı açıklamada, “ABD’de kurumsal benimseme görüyoruz,” dedi. “Henüz oldukça erken. Tüm kurumların, tüm aracı kurumların buna erişimi yok.”

Bitcoin piyasasının yapısının, örneğin ABD işlem saatlerine daha fazla odaklanma gibi, mücadeleye girdikçe değiştiğini de sözlerine ekledi.

Bazı yorumcular daha fazla kazanç olasılığını işaret ediyor. IG Australia Pty’de piyasa analisti olan Tony Sycamore, bir notunda Bitcoin’in “önümüzdeki aylarda 80.000 $’a doğru ilerlemek için pozisyon almak isteyenler tarafından düşüşlerde iyi desteklenmesinin beklendiğini” yazdı. Fairlead Strategies LLC teknik analisti Katie Stockton da orta vadede 80.000 $’a ulaşılabileceğini öne sürdü.

Vadeli İşlemler Piyasası

Türev sektöründe, Chicago merkezli CME Group’un Bitcoin vadeli işlem piyasasında bekleyen sözleşmeler – ya da açık faiz – yeni bir zirveye ulaştı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu sayı Pazartesi günü ilk kez 30.000’i aştı. Bu artış, ABD’de kripto ile ilgili riske maruz kalma ve riskten korunmaya yönelik kurumsal talebin arttığının bir işareti.

Kripto analiz firması Kaiko Research’e göre Bitcoin’in rallisi günde yaklaşık 1.500 yeni “milyoner cüzdanı” yaratıyor, ancak blockchain verilerinin doğası gereği bu cüzdanların hangilerinin bireyler hangilerinin şirketler tarafından tutulduğunu belirlemek zor. Ancak bu rakam, token’ın 2021’deki boğa koşusu sırasında günde 4.000’den fazla cüzdanın milyon dolar sınırına ulaştığı milyoner cüzdanlarının hızından daha düşük.

Önümüzdeki ay Bitcoin, yarılanma olarak bilinen ve adından da anlaşılacağı üzere yeni Bitcoin arzını yarıya indiren bir olay yaşayacak. ETF’lerden gelen talep, kısıtlı arz ve daha gevşek para politikası beklentileri kriptoda yükseliş havasını körüklüyor ve yatırımcıların 2022’deki sancılı ve derin ayı piyasasının anılarını bir kenara bırakmasına yol açıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler