Sosyal Medya

Borsa

Küresel hisse senetleri son yılların en iyi çeyreğini gördü

Küresel hisse senetleri piyasaları, özellikle ABD ekonomisinin direnci ve yapay zeka alanındaki gelişmelerle birlikte, son yılların en iyi çeyreğini kapamaya hazırlanıyor.

Küresel hisse senetleri son yılların en iyi çeyreğini gördü

Bu yılın ilk çeyreğinde, MSCI Dünya Endeksi %7,7’lik bir yükseliş kaydederek 2019’dan beri en iyi birinci çeyrek performansını sergiledi. Faiz indirim beklentilerinin zayıflamasıyla birlikte, hisse senetleri ile tahvil getiri farkı da 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg analizine göre, bu çeyrekte, geçen bir yıl içinde değer kazanan hisselere yatırım yapma ve aynı süre zarfında değer kaybeden hisseleri satma stratejisini izleyen momentum trade taktiği, yatırımcılar için kazançlı oldu. Bloomberg ABD momentum trade portföy endeksi, %5’in üzerinde bir getiriyle 2002’den beri en iyi çeyreklik kazancını elde etti.

Ancak, özellikle JPMorgan gibi kuruluşlar tarafından momentum trade stratejisine yönelik artan şüpheler dile getiriliyor. PGIM Quantitative Solutions Hisse Stratejisi’nden Stacie Mintz, “Enflasyonun beklenenden daha hızlı düşmeyebileceği gerçeği, momentumun çökme riskini artırabilir” yorumunda bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler