Sosyal Medya

Borsa

BIST’te dört hisseye çeşitli tedbirler getirildi

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksindeki güne yüzde 0.51'lik bir yükselişle 9359 puan seviyesinden başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.54'lük bir artışla 10597 puan, sanayi endeksi ise yüzde 0.51'lik bir artışla 11466 puan seviyesinden işlem görüyor.

BIST’te dört hisseye çeşitli tedbirler getirildi

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, 4 hissenin günü çeşitli tedbirlerle başladığı belirtildi. Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında PATEK ve VESTL paylarının gün içinde kredili işlemlere konu edilemeyeceği açıklandı.

Özellikle, PATEK hissesinin halka arz fiyatına göre yaklaşık %95 değer artışıyla 68 TL’ye yükseldiği belirtildi. VESTL payı ise geçen haftaki kısmi geri çekilmenin ardından bu hafta alıcılı hareket gösterdi ve dün tavan fiyatından işlem gördü.

EUKYO payları için ise gün boyunca emir paketi tedbiri uygulanacak. Bu tedbir, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor.

GARFA payları ise 22/02/2024 tarihli işlemlerden itibaren 21/03/2024 tarihli işlemlere kadar brüt takas uygulanacağı belirtildi. Bu süre zarfında GARFA hisselerinde kredili işlem yasağı tedbiri de devam edecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler