Sosyal Medya

Borsa

Kervan Gıda üçüncü çeyrekte bir ilke imza attı: 2 milyar TL üzerinde ciro elde etti!

Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi arasında 66’ncı sıraya yükselen ve Türkiye’de yumuşak şeker üretiminde en yüksek kapasiteye sahip olan Kervan Gıda, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti...

Kervan Gıda üçüncü çeyrekte bir ilke imza attı: 2 milyar TL üzerinde ciro elde etti!

Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi arasında 66’ncı sıraya yükselen ve Türkiye’de yumuşak şeker üretiminde en yüksek kapasiteye sahip olan Kervan Gıda, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti. Şirket bu dönemde kârlılığını da artırmayı başararak FAVÖK marjını %16,5’e ulaştırdı ve 2022 yılının aynı döneminde 129 milyon TL olan net kârını bu yıl 168 milyon TL’ye yükseltti.

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, 2023 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2023 yılının ikinci çeyreğindeki büyüme ivmesini sürdüren Kervan Gıda tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; şirketin 2023 yılı 3. çeyrek konsolide FAVÖK’ü 2022 yılının aynı döneminde göre %61,7 büyüyerek 344 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin satış gelirleri de 2022 yılının aynı dönemine oranla yaklaşık %46 artarak 2 milyar TL’nin üzerine çıktı. Brüt kâr marjı %32,1 olan Kervan Gıda’nın konsolide FAVÖK marjı da %16,5 oldu.

“Tarihimizde bir ilke imza attık”

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Kervan Gıda İcra Kurulu Başkanı Burhan Başar, “Kervan Gıda olarak tarihimizde bir ilke imza atarak 3 ayda 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı, sadece finansal yatırımlarla elde ettiğimiz bir başarı değil. Tüm çalışanlarımızın emeği ve katkısı ile elde ettiğimiz bir başarı oldu. Bu büyüme ivmesini sürdürmek için yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlar yapmaya ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz Mısır yatırımı ile birlikte 2024 yılının şirketimiz için çok daha iyi olacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda İstanbul’daki üretim tesisimizin Akhisar’a taşınma sürecinin tamamlanması ve GES yatırımlarımızın da devreye girmesiyle birlikte kar marjlarımızda daha da artış bekliyoruz. Kervan Gıda olarak, iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte daha da büyük başarıları hedefliyoruz. Bu yolda bize destek olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Yeni yatırım ve projeleri ile büyümesini sürdürüyor

“2022 Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi” listesine 82’nci sıradan giren ve 2023 listesinde 66’ncı sıraya yükselerek global başarısını kanıtlayan Kervan Gıda, Türkiye ve Polonya’da 110 bin metrekarelik yedi fabrikasıyla ve yıllık 111 bin ton üretim kapasitesiyle 3 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da, Rusya’da ve Polonya’da bağlı ortaklıkları bulunan Kervan Gıda, tesislerindeki katma değerli ürün anlayışı ve verimlilik çalışmaları ile “Dünyanın En Büyük 5. Yumuşak Şeker Üreticisi” olma hedefini de gerçekleştirmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler