Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan ORGE Enerji için ‘Endeks Üzeri Getiri’ Tavsiyesi…

Orge Enerji Elektrik Taahhüt (Orge) ağırlıklı olarak döviz cinsi gelir kontratlarına sahip olması ve yıl başından bu yana çok sayıda yeni proje kazanımları sebebiyle güçlü bir sene daha geçirmektedir...

Gedik Yatırım’dan ORGE Enerji için ‘Endeks Üzeri Getiri’ Tavsiyesi…

Güçlü operasyonel büyüme yeni iş alanlarıyla ivmelenebilir  

9A23 sonuçları ve 2024 yılı beklentileri:

Orge Enerji Elektrik Taahhüt (Orge) ağırlıklı olarak döviz cinsi gelir kontratlarına sahip olması ve yıl başından bu yana çok sayıda yeni proje kazanımları sebebiyle güçlü bir sene daha geçirmektedir. 9A23 itibariyle hasılat yıllık %204’lük büyüme ile 1,006mn TL olurken, FAVÖK ise yıllık %242’lik büyüme ile 471mn TL’ye ulaşmıştır. Net kâr ise yıllık %205’lik büyüme ile 350mn TL olmuştur. Şirket, bu dönemde 7.4yp artışla %46.9’luk FAVÖK marjı açıklamıştır. Şirket’in 2024 yılında normalleşen marjlarla 2.2mr TL hasılat, 919mn TL FAVÖK ve 771mn TL net kâr açıklamasını beklerken, büyüyen metro ağı ve yeni iş alanları sayesinde Şirket’in olası makroekonomik yavaşlamalardan daha az etkileneceğini düşünüyoruz.

Devam Eden Projeler:

Eyl23 itibariyle 1.0mr TL’lik devam eden proje (backlog) bulunmaktadır. Şirket yıl başından Eyl23’ye kadar 348mn TL’lik yeni proje kazanımı gerçekleştirmiştir. Öte yandan, 3Ç bilançosunun ardından -döviz kuruna göre değişim göstermekle birlikte- TL bazında yaklaşık 750mn TL’lik daha yeni proje açıklanmıştır. Hatırlanacağı üzere, 2Ç23’te tamamlanan iki adet metro projesinin ardından Şirket iki adet daha metro projesi ihalesi (Istanbul ve Bursa) açıklamış olup; Alarko GYO’nun Bodrum Hillside Hotel projesi ihalesi, Izmir Amerikan Hastanesi projesi (sözleşme aşamasında), elektrik ekipmanı satış sözleşmesi ve İsviçre merkezli Secheron SA ile işbirliği anlaşması gibi sözleşmeler imzalamıştır.

Yeni iş alanları gelir büyümesini destekleyebilir:

Orge, kuruluşunun yaklaşık ilk on beş yılında ağırlıklı olarak konut/ofis/avm projelerinin elektrik taahhüt işlerinde yer alırken, 2014 yılından itibaren raylı sistem projelerinde de yer almaya başlamıştır. Raylı sistemler günümüzde Şirket’in en büyük iş alanı olmaya devam etmektedir. Şirket, 2022 yılı ortalarında ise güneş enerjisi sistemleri alanında girişimlere başlamış olup, elektrikli araç şarj istasyonu alanında da faaliyete başlamayı hedeflemektedir. Mevcut iş kollarındaki güçlü büyüme potansiyeline ek olarak, Şirket’in elektrifikasyon tecrübesiyle oluşturduğu yeni iş alanları gelecek yıllar için ek nakit akışı potansiyeli sunmaktadır.

Hedef fiyatımızı 72.57 TL’den 99.49 TL’ye yükseltirken, “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyemizi sürdürmekteyiz:

Şirket hisseleri 2024 beklentilerimize göre 5.3x FD/FAVÖK ve 6.2x F/K çarpanlarıyla işlem görmektedir. Yeni iş kollarının yaratacağı büyüme potansiyeline ve muhafazakar büyüme varsayımları (Uzun vade FAVÖK marjı varsayımı: %33) kullandığımız modelimize göre, şirket çarpanlarının uzun vadede hala cazip seviyelerde olduğunu düşünüyoruz.

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt (ORGE) 

 Öneri                         :  Endeksin Üzerinde Getiri

 Son Kapanış           :  60,10

 Hedef Fiyat             :  99,49

 Potansiyel Getiri  :  %66

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler