Sosyal Medya

Politika

Kılıçdaroğlu CHP’nin ‘Tezkere’ kararını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu CHP’nin ‘Tezkere’ kararını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEZKERE ÇIKIŞI

 

Türkiye’nin gündem konularından biri de tezkere.

 

Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

 

Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili olarak “Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye’ye değmesini istemiyoruz. Bana ‘neden’ hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan ‘hayır’ diyeceksin” dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, tezkereye “hayır” diyeceklerini vurgularken şu cümleleri aktardı;

 

Şimdi önümüze bir tezkere getirecekler. Elbette terörle mücadele konusunda biz her yetkiye evet deriz ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede yabancı askerler gerektiğinde Türkiye’ye davet edilebilecek deniliyor. Birinci sorum Devlet Bahçeli’ye. Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Bahçeli, bu yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. İkinci soru bu kadar yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz. Milliyetçiyim diyorsan sen de hayır diyeceksin.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler