Sosyal Medya

Gündem

İsrail: Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe İsrail büyükelçisi Türkiye’ye geri dönmeyecek

Erdoğan, "Hitler'den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler'den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?"demişti.

İsrail: Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe İsrail büyükelçisi Türkiye’ye geri dönmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netanyahu’yu Adolf Hitler’e benzetmesine İsrail’den tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerini Türkiye’ye geri yollamayacaklarını” dedi.

İsrail’e karşı açıklamaları son günlerde oldukça sertleşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu Yahudi Soykırımı’nın mimarı Adolf Hitler’e benzetmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’den Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından diplomatik bir rest geldi. Artı Gerçek’in Haaretz gazetesinin aktardığına göre Cohen, “Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerini Türkiye’ye geri yollamayacaklarını” söyledi.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan dün Beştepe’deki bir törende yaptığı konuşmada, “Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail’in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir?” diyen Erdoğan, “Hitler’den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler’den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler’i de aratacak. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?” ifadelerini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler