Sosyal Medya

Genel

Kiracılar için işler zorlaşıyor: Kredi notu, SGK, ve sicil kayıt talebi

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürerken, ev sahipleri artık kiralama sürecinde kamu çalışanı bir memurun kefil olmasını talep ediyor.…

Kiracılar için işler zorlaşıyor: Kredi notu, SGK, ve sicil kayıt talebi

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürerken, ev sahipleri artık kiralama sürecinde kamu çalışanı bir memurun kefil olmasını talep ediyor. Ayrıca, kredi notu düşük olan kiracılara da ev verilmiyor.

 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların gün geçtikçe arttığı ve 2022 yılında yürürlüğe konulan, 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek olan yüzde 25 zam sınırının ev sahiplerini mağdur ettiği vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

Binlerce ev sahibi, kiracılarının düşük kira bedelleri ödemelerine rağmen sınırlamaya tabi olduklarını dile getirirken, bu durumun bir an önce düzeltilmesi talep ediliyor.

Ekonomim’de yer alan habere göre; sınırlı zam oranı nedeniyle ev sahiplerinin maddi kayıplar yaşadığı ve adil olmayan bir durumla karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor. Kiracıların uzun süreli oturumlarına rağmen kira bedelinin sınırlı bir şekilde artırılabilmesi, ev sahiplerinin ekonomik olarak zor durumda kalmasına sebep oluyor.

Bu durumla birlikte, kiracılarını tahliye edemeyen ve dava süreçlerinin uzamasıyla karşı karşıya kalan mağdur ev sahipleri, artık kiracılardan farklı evrak talep etmeye başladı. Ev sahipleri, kiracılardan kredi notu raporu, SGK belgesi ve sicil kayıt örneği gibi evrakları isteyerek kendilerini güvence altına almaya çalışıyor.

Tahliye taahhütnamesinin her sözleşmede bulunmasının yanı sıra, binlerce ev sahibi kiracılarıyla davalık duruma gelmiş durumda. Kiracılarla yaşanan hukuki anlaşmazlıkların artmasıyla birlikte, ev sahipleri daha güvenilir kiracılar arayışına girmiş durumda. Bu kapsamda, ev sahipleri artık kamuda çalışan bir memurun kefil olmasını talep ederken, kredi notu düşük kiracılara da ev verilmediği belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler