Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün BİST-100’ün yükselişinde bankacılık, gıda perakende ve holding hisselerindeki alımlar etkili oldu. Endekste küçük hisseler genel piyasanın gerisinde kalırken büyük hisselerdeki yükselişler öne çıktı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,17 yükselerek 10173 seviyesinden günü tamamladı. Endeks öğleden önce 10100 seviyesinin üzerine çıkmakta zorlansa da seans kapanışına üç saat kala başlayan alımlarla birlikte 10275 seviyesine kadar yükseldi. Ancak sonrasında kapanışa doğru 50 puanlık düzeltme geldi.

Bugün BİST100’ün yükselişinde bankacılık, gıda perakende ve holding hisselerindeki alımlar etkili oldu. Endekste küçük hisseler genel piyasanın gerisinde kalırken büyük hisselerdeki yükselişler öne çıktı. BİST100 hisselerinden 58 tanesi bugün yükselirken 39 tanesi ise düştü.

Bugün sınai ve hizmetler endeksleri piyasa ortalamasının gerisinde kalırken mali endeksteki yükseliş %1,65 oldu. Bankacılık endeksi bugün %2,47 yükseldi, holdingler endeksindeki yükseliş ise %2’yi aştı. Elektrik endeksinin yükselişi %0,27’de kalırken ulaştırma endeksi %0,73 geriledi.

BİST100’de alımların devam etmesi durumunda önemli direnç seviyelerinin sırasıyla 10200 ve 10500 olacağını düşünüyoruz. Olası düşüşlerde ise 10000 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak çalışmasını bekleriz. Bu seviyenin altında ise 9800 önemli bir diğer destek seviyesi olarak öne çıkıyor.

USD/TL ise bu akşam itibariyle yatay 32,27 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler