Sosyal Medya

Politika

CHP Ankara İl Başkanı seçilen Ümit Erkol İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti

CHP Ankara İl Başkanlığı için gerçekleştirilen 38. Olağan Kongresi'nde Ümit Erkol'u yeni il başkanı olarak seçildi.

CHP Ankara İl Başkanı seçilen Ümit Erkol İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti

Başkent’te Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı için gerçekleştirilen 38. Olağan Kongresi’nin divan başkanlığını CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç üstlendi.

Kongrede, delegelerin oylarıyla ‘blok liste’ yönteminin kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. İl başkanlığı için Ümit Erkol ve Sercan Çığgın aday oldu. Ümit Erkol, 340 delegenin oyunu alarak yeni il başkanı seçilirken, Sercan Çığgın ise 241 oyda kalarak yarışı kaybetti.

Ümit Erkol oy sayımından önce yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir göreve iki dönemden fazla talip olmayacağım. En fazla bir dönem daha karşınıza Ankara İl Başkanı adayı olarak çıkabilirim, üçüncü kez çıkmam. Bir gün milletvekili olursam üçüncü kez çıkmam, bir gün belediye başkanı olursam, hayallerimden bir tanesi bu, belediye başkanı olursam üçüncü kez belediye başkanı adayı olmam.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yasal hale getirilmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan Erkol, “Kadın cinayetlerinde İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranların sorumluluğunu yüzlerine çarpacağız.” şeklinde konuştu.

Ankara il örgütünün daha fazla katılım ve şeffaflık hedeflediğini, il yönetimi olarak en az 60 kişilik bir yönetim yapısı oluşturacaklarını Erkol, “İlçedeki üyemizden başlayarak mahallelerde rekor sayıda üye toplantısı yapacağız. Örgütlerimiz üyenin görüşünü alacak, 600 il delegemizden fikirlerini alacağız, danışma kurulu toplantıları yapacağız.” dedi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler