Sosyal Medya

Şirketler

Binance’e Kanada’dan 4,38 milyon dolar para aklama cezası

Kanada’nın kara para aklamayla mücadele kurumu Perşembe günü yaptığı açıklamada, kara para aklama ve terör finansmanı yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle…

Binance’e Kanada’dan 4,38 milyon dolar para aklama cezası

Kanada’nın kara para aklamayla mücadele kurumu Perşembe günü yaptığı açıklamada, kara para aklama ve terör finansmanı yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kripto para borsası Binance’e yaklaşık 6 milyon C$ (4,38 milyon $) para cezası verdiğini açıkladı.

 

Kanada Mali İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi (FINTRAC), Binance’in birkaç son teslim tarihine rağmen istihbarat kurumuna yabancı para hizmetleri işletmesi olarak kaydolmadığını söyledi.

Geçen yıl Kanada’daki faaliyetlerini durduran Binance’in, 1 Haziran 2021 ile 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında 5.902 ayrı olayda 10.000 C $ veya daha fazla değerde sanal para aldığını bildirmediğini de ekledi.

Binance, Reuters’in yorum talebine hemen yanıt vermedi.
Son gelişme, Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun kara para aklamaya karşı ABD yasalarını ihlal etmekten suçlu bulunmasının ardından dört ay hapis cezasına çarptırılmasından haftalar sonra geldi.

Binance 4,32 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ederken, Zhao da ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na 50 milyon dolar ceza artı 50 milyon dolar ödedi.

 

 

 

 

Kaynak:Reuters

Çeviri: Cem Çetingüç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler