Sosyal Medya

Reel Sektör

ABD’li Müzik devi Sam Ash iflas bayrağını çekti

100 yıllık bir müzik aletleri perakendecisi olan Sam Ash, Çarşamba günü geç saatlerde 11. Bölüm iflas başvurusunda bulundu ve ABD’deki…

ABD’li Müzik devi Sam Ash iflas bayrağını çekti

100 yıllık bir müzik aletleri perakendecisi olan Sam Ash, Çarşamba günü geç saatlerde 11. Bölüm iflas başvurusunda bulundu ve ABD’deki 42 mağazasının tamamını kapatmayı planladığını söyledi.

Sam Ash’in yeniden yapılandırma sorumlusu Jordan Meyers Perşembe günü mahkemeye sunduğu belgelerde, aile şirketinin COVID-19 salgınından bu yana satışlarının düştüğünü ve bunun da müzik enstrümanları için internetten alışverişe doğru uzun vadeli bir kayışı hızlandırdığını söyledi.

Meyers, Sam Ash’in “pandemi sırasında ortadan kalkan ve son yıllarda önemli ölçüde azalan mağaza içi trafiğe büyük ölçüde bağımlı olduğunu” yazdı.
Perakendeci, ana kreditörü Tiger Finance’e yaklaşık 20 milyon dolar borçlu olarak iflasa girdi ve klavye üreticisi Yamaha Corp ve gitar üreticileri Gibson ve Fender dahil olmak üzere ev sahiplerine ve müzik aleti tedarikçilerine ödenmemiş 20 milyon dolar borcu var.

Mahkeme dosyalarına göre Sam Ash, Nisan ayında ev sahiplerine ve satıcılara ödeme yapmakta güçlük çekerek envanter tedarikini aksattı ve şirketin mağazalarından birinde kilitli kalmasına neden oldu.

Mahkeme belgelerine göre Tiger Finance, Sam Ash’in mevcut envanterini, fikri mülkiyetini ve diğer varlıklarını satın almayı ve Sam Ash’in iflasını finanse etmek için 20 milyon dolara kadar kaynak sağlamayı teklif etti. Şirketten yapılan açıklamada, Sam Ash’in daha iyi teklifler peşinde koşacağı, ancak herhangi bir alıcının şirketin mağazalarının bir kısmını veya tamamını kapatmasını gerektireceği belirtildi.

Sam Ash’in gerçek mekanda faaliyet gösteren perakende mağazaları 2023 yılında 145 milyon dolar gelir elde ederken, online müzik aletleri satışlarından 42 milyon dolar gelir elde etti. Şirket, bu rakamların pandemi öncesi satışlarının keskin bir şekilde altında olduğunu söyledi.

Hicksville, New York merkezli şirketin 830 çalışanı bulunuyor. Mağazaları Florida, California ve New York dahil olmak üzere 11 ABD eyaletine yayılmış durumda.
ABD’nin en büyük müzik perakendecisi Guitar Center, 800 milyon dolarlık borcu ortadan kaldıran bir yeniden yapılandırmayı tamamlamak için 2020 yılında 11. Bölüm için başvuruda bulundu.

 

 

 

Kaynak: Reuters

Çeviri: Cem Çetingüç

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler