Sosyal Medya

Gündem

CHP 38. Olağan Kurultayı toplandı… O isim adaylıktan çekildi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara'da "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik" sloganıyla başladı. Kurultayın önemli gelişmelerinden biri, Genel Başkan adaylığını açıklayan dört isimden biri olan İlhan Cihaner'in yarıştan çekilmesi oldu.

CHP 38. Olağan Kurultayı toplandı… O isim adaylıktan çekildi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara’da “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik” sloganıyla başladı. Kurultayın önemli gelişmelerinden biri, Genel Başkan adaylığını açıklayan dört isimden biri olan İlhan Cihaner’in yarıştan çekilmesi oldu.

 

 

CHP’nin “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik” sloganıyla gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı, açılışına dakikalar kala, dört genel başkan adayından biri olan İlhan Cihaner’in çekilmesiyle başladı. Önemli bir gelişme olan bu çekilme, Cihaner’in herhangi bir adayı lehine çekilmediği vurgulanmıştır.

 

Kurultay sırasında, destekçileri tarafından farklı görüşleri yansıtan pankartlar asıldı. Özgür Özel’i destekleyenler, “CHP değişirse Türkiye değişir” ve “Sokağın sesine kulak ver” mesajlarını içeren pankartlarla dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ise “Kılıçdaroğlu halktır, halk yenilmez”, “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”, “Emekçiler, kadınlar ve gençler Bay Kemal’de birleştik” gibi sloganları taşıyan pankartlarla salonun büyük bir bölümünü donattılar.

 

CHP’nin tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için, kurultay delegelerinin yüzde 5’inin imzası gerekiyor. Toplam 1367 delegenin seçildiği kurultayda genel başkan adayı olmak için 69 imza toplamak gerekiyor. Genel başkan seçilmek için ise en az 684 delegenin oyuna ihtiyaç var.

 

Kurultay öncesinde genel başkanlık için Grup Başkanı Özgür Özel, eski Parti Meclisi üyesi Örsan Kunter Öymen, eski milletvekili İlhan Cihaner, ve eski milletvekili adayı Ünal Karahasan aday olduklarını açıkladılar.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, aday gösterilirse aday olacağını ifade etmiş, bazı delegeler ve milletvekilleri ise mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplamaya başlamışlardı. Ancak asıl yarışın Kılıçdaroğlu ve Özel arasında olması bekleniyor gibi görünüyor.

 

 

Eski CHP milletvekili ve eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, CHP 38. Kurultayında yarışacak dört adaydan biri olarak genel başkanlık adaylığından çekildi. Önemli bir gelişme olan bu çekilme, Cihaner’in herhangi bir aday lehine çekilmediği vurgulanmıştır.

 

Kurultay salonunda bulunan tribünler iki gruba ayrıldı. Sahnenin sol tarafında değişimciler bulunurken, sağ tarafında ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler yer aldı. Arada sırada karşılıklı sloganlar atılırken, müzik sesiyle yuhlamalar bastırılmaya çalışıldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler