Sosyal Medya

Gündem

AKP’nin yeni MKYK’sının şifreleri…

Yıpranmış isimler gitti, az yıpranmış eski isimler ve az bilinen yeni yüzler geldi.

AKP’nin yeni MKYK’sının şifreleri…

Cumhurbaşkanı  Erdoğan son hamlesini partinin vitrininde yaptı ve köklü değişikliğe gitti. Partinin ağır topları sayılan ve son dönemlerde haklarında farklı iddialar ve tartışmalar olan isimler silindi. Binali Yıldırım, Nurettin Canikli, Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu partinin karar mekanizmasında yer bulamadı.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, yeni parti vitrininin kimlerden oluşacağına ilişkin ilk çalışma Efkan Ala, Fatih Şahin ve Erkan Kandemir tarafından yapıldı.

Yıpranmış isimler liste dışı

Parti içinde adı şaibeli ilişkiler, görevi kötüye kullanma ve avantaj sağlama gibi konularla anılan bazı isimler uzaklaştırıldı. Kamuoyunda sık sık tartışmaya neden olan kişiler de liste dışı kaldı.

Partinin ağır toplarından Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Süleyman Soylu MKYK’ya alınmadı. Soylu’nun Meclis’te komisyon başkanlığı görevi nedeniyle alınmadığı belirtiliyor. Ancak tercih kullanmak istense bu engel değildi tabii. Mevcut MKYK’da sık sık kamuoyunda tartışmalara konu olan Şamil Tayyar, Metin Külünk gibi isimlere vize verilmediği görülüyor.

Babuşcu sürprizi

Genel merkezde genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Ali İhsan Yavuz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mustafa Şen, Ömer Çelik, Vedat Demiröz yeniden listeye alındı. Hayati Yazıcı parti kurulduğundan beri MKYK’da yer almayı başaran tek isim oldu.

Partideki yanlışları açıkça eleştiren Aziz Babuşcu’nun listeye alınması sürpriz olarak nitelendi. Eski bakanlardan üç dönemlik Mustafa Elitaş, Nihat Zeybekçi, Ahmet Arslan ve Mahir Ünal da listede yer buldu.

Az ünlü yeniler

Yeni yüzler arasında, sanatçı Mahmut Tuncer’in oğlu Mehmet Umut Tuncer, eski milletvekili Hüseyin Besli’nin oğlu Ömer Faruk Besli, doğa sporları ve doğa gezileri üzerine televizyon programları yapan Serdar Kılıç, avukat kökenli, aynı zamanda öğretmenlik ve sunuculuk yapan Hayati İnanç, SETA kökenli yazar Hasan Basri Yalçın, AKP’nin Antalya milletvekili adayı hakem Kuddisi Müftüoğlu da MKYK’ya girdi.

İş dünyasından NG Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Erkan Güral, konut sektöründe faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Ali Demirel, otel ve inşaat sektörlerinde şirketleri bulunan Fevzi Polat ve mimarlık-restorasyon şirketinin genel müdürlüğünü yapan Sevilay Tuncer de listede yer bulan isimler arasında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler