Sosyal Medya

Eda Karadağ – FÖŞ:  Seçim Maratonu Bitti. Bizi Neler Bekliyor?

31 Mayıs 2023

Eda Karadağ – FÖŞ:  Seçim Maratonu Bitti. Bizi Neler Bekliyor?

 

 

Atilla Yeşilada piyasalardaki son gelişmeleri ve yılın kalanına dair beklentileri paylaşıyor.

 

🎁 Siz de Gedik Yatırım Hızlı Hesap uygulamamız ile dakikalar içinde yatırım hesabınızı açın, piyasa verilerine 6 ay boyunca anlık ve ücretsiz erişim sağlayın. ➡️ https://gdk.yt/rA6HM0

 

 

Eda Karadağ’la keyifli söyleşimde şu sorulara cevap aradık

1-          Genel bir seçim değerlendirmesi yapabilir misiniz? Size göre, seçmenlerin tercihini etkileyen, anketlerin yakalayamadığı faktörler nelerdi?

2-          Mevcut hükümetin devam etmesiyle mevcut ekonomi politikalarının da devam edeceğini biliyoruz. İki senaryoyu da konuşalım. Mevcut kalırsa, ne olur? Kısmen de olsa değişiklik yapılırsa, bunun hangi alanlarda olmasını beklersiniz? Merkez Bankasının son adımları, kredilere getirilen sınırlamalar, rezervlerdeki tedirgin edici düşüş, KKM’nin hızla büyüyor olması. Özellikle rezervlerdeki kaybı önlemek için neler yapılabilir?

3-          Yerel seçimlere kadar enflasyonda nasıl bir süreç bekliyorsunuz? Enflasyon ve büyüme patikası. İç talebi nasıl görüyorsunuz?

4-          Bütçenin yükü ağır. KKM, EYT düzenlemesi, depremin maliyeti, emekli ikramiyelerinin arttırılması ve en son seçim vaatleri diye aklıma ilk gelenleri sıralayabilirim. Son dört aylık bütçe açığı 382 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti. En son nisan ayı bütçe açığı 132 milyar TL’nin üzerinde açıklandı.  Mayıs ayı bütçe rakamları, 15 Haziran tarihinde açıklanacak. Bu tablo karşısında bütçe açığını kapamak için ne tür vergi politikaları uygulanabilir?

5-          Tüm bu süreci değerlendirdiğimizde, borsa beklentiniz nedir? Öne çıkmasını beklediğiniz sektörler var mı?

 

 

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları