Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin yuanı ABD doları karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Çin Yuanı, Çin Merkez Bankası'nın belirlediği güçlü bir orta nokta fiksing ve artan Çin-ABD ilişkilerinin etkisiyle bugün ABD doları karşısında yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin yuanı ABD doları karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Çin Yuanı, Çin Merkez Bankası’nın belirlediği güçlü bir orta nokta fiksing ve artan Çin-ABD ilişkilerinin etkisiyle bugün ABD doları karşısında yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine çıktı.

 

 

 

Çin Merkez Bankası, yuanın %2’lik bir bant içinde işlem görmesine izin verilen CNY=PBOC orta nokta kurunu 7 Ağustos’tan bu yana en güçlü seviye olan 7,1406 olarak belirledi.

 

Piyasaları şaşırtan bir şekilde, Çin Merkez Bankası geçtiğimiz hafta dolar karşısında yaklaşık %2,4 güçlenen yuanı günlük orta nokta fiksingi yoluyla desteklemeye devam ediyor.

 

Societe Generale CIB’nin Baş Asya Makro Stratejisti Kiyong Seong, “Fiksingi bu oranda düşürmeye devam etmeleri şaşırtıcı. Politika faizini düşürmeden önce bir hazırlık sürecinde olabilirler” yorumunda bulundu.

 

Seong ayrıca, dış koşullar uygun olduğunda, PBOC’nin yuanı mümkün olduğunca güçlendirmeye çalıştığını belirtti.

 

OCBC Bankası FX Stratejisti Christopher Wong ise, “Doların dönüşünü beklemek için zaman satın alma stratejisi bir kez daha işe yaradı” dedi ve politika yapıcıların geçtiğimiz yıl ekim ve kasım aylarında dolar zayıflamadan önce benzer hamleler yaptığını hatırlattı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler