Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 gün içinde gördüğü 6076 seviyesi ile rekor tazeledikten sonra günün ikinci yarısında gelen kar satışlarıyla günü %0,2 aşağıda 6004 seviyesinden kapattı. Endeksin 6000 kritik seviyesinin üzerinde kapanış yapmış olması olumlu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 gün içinde gördüğü 6076 seviyesi ile rekor tazeledikten sonra günün ikinci yarısında gelen kar satışlarıyla günü %0,2 aşağıda 6004 seviyesinden kapattı. Endeksin 6000 kritik seviyesinin üzerinde kapanış yapmış olması olumlu. Endekste hisselerin %40’ı günü pozitif kapattı. Dünkü ralliye katılmayan bankacılık hisselerinde bugün tepki yükselişleri gördük. Bankacılık endeksi günü %2,16 yukarıda tamamladı. Dünkü ralliye liderlik eden ulaştırma endeksi ise bugün %1,25 geriledi.

Endekste yukarı hareketlerde direnç olarak 6200 ve 6500 seviyeleri önemli olacak. 6000 seviyesinin altına olası geri çekilmelerde ise 5700-5800 bandı takip edilebilir.

USD/TL paritesinde ise 26 seviyesinde dengelenme görüyoruz. Alternatif getiri anlamında mevuat faizlerinde son dönemdeki yükseliş, ayrıca hem turizm hem de Körfez bölgesinden beklenen yatırımlar sayesinde yurtdışından döviz girişinin önümüzdeki günlerde artacağı beklentisi TL’nin daha fazla değer kaybetmesini engelliyor. Yarın açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamı önemli olacak. Piyasa beklentisi TÜFE’nin aylık %4,3 ve yıllık %38,7 olarak açıklanması.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler