Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın ilk gününü yeni rekor seviyede tamamladı. BIST100 günü %2,53 artışla 6600,4 seviyesinde kapattı. Endeks sabah 6500 üzerinde güçlü açılış sonrası güniçinde de 6600 direncini aşmaya çalıştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftanın ilk gününü yeni rekor seviyede tamamladı. BIST100 günü %2,53 artışla 6600,4 seviyesinde kapattı. Endeks sabah 6500 üzerinde güçlü açılış sonrası güniçinde de 6600 direncini aşmaya çalıştı. Kapanışta endeks bir önceki dolar bazlı zirvesi 250$’e de ulaşmış oldu.

Bugün endekste 89 hisse pozitif 10 hisse de negatif tarafta günü tamamladı. Hizmetler ana endeksi %3,61 yükselirken alt sektör endekslerinin de hepsi artıda kapandı.

Bu hafta başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ortadoğu ziyaretinde yapılacak anlaşmalarla bölgeden yaklaşık 30 milyar $ doğrudan yatırım bekleniyor. Bu yatırımlardan etkilenmesi olası sektörler borsada performans olarak öne çıkıyor. Bugün inşaat endeksi %5 ve teknoloji endeksi %4,61 yükselirken sigorta endeksinde de %6,38 artışla güçlü seyir devam etti. Bankacılık endeksindeki yükseliş ise %0,92’de kaldı.

Perşembe günü TCMB’nin faiz kararı da piyasaların izleyeceği bir diğer önemli gündem maddesi. Faiz artırım döngüsünde TCMB’nın politika faizinde yapacağı ikinci artışın boyutu önemli olacak. Piyasanın beklentisi 500 baz puanlık artış olacağı yönünde.

Gerileyen mevduat faizlerini de düşündüğümüzde, son gelen vergi artışları da dahil enflasyonu yükseltebilecek her şeyin son dönemde alternatif getiri anlamında borsayı olumlu etkilediğini görüyoruz. Önemli direnç seviyelerini sırayla aşan BİST100’te yükselişlerde bir sonraki direnç seviyeleri olarak 6800 ve 7100 seviyelerini takip ediyoruz. 6360 ve 6200 seviyelerini ise önemli destek seviyeleri.

USD/TL ise haftanın ilk günü %0,6 artışla 26,34 seviyesine yükseldi. Enflasyon beklentileri gözönüne alındığında TL’de haftalık ortalama %0,75’lik değer kayıpları normal kabul edilmeli.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler