Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %0,41 yükselişle 6368,35 seviyesinden tamamladı. Endekste bugün de hem dalgalanma hem de işlem hacmi yüksekti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %0,41 yükselişle 6368,35 seviyesinden tamamladı. Endekste bugün de hem dalgalanma hem de işlem hacmi yüksekti. Endeks güniçi en yüksek 6436 seviyesini görse de öğleden sonra gelen satışlarla bir miktar geriledi.

Son günlerde olduğu gibi bugün de bankacılık hisselerinde ve ayrıca turizm ve teknoloji hisselerinde ralli vardı. Üç gündür endeksi yukarı taşıyan bankacılık endeksi bugün %3,45 daha yükselirken turizm endeksi %6,49, teknoloji endeksi ise %4,36 arttı. Bugün %0,53 düşen sanayi endeksi ise yine geride kalmış oldu. Endekste 55 şirket günü ekside kapatırken 44 şirket ise artıda kapattı.

Hem küresel piyasalarda hem de yurtiçi piyasalarda risk iştahı yüksek kalmaya devam ediyor. Yükselişin başladığı 22 Haziran’dan bu yana BİST100’deki yükseliş %23’ü aşarken dolar bazında yükseliş ise %11’e ulaştı. BIST100’e enflasyona uyarlanmış olarak baktığımızda 2022 sonunda gördüğü zirvenin yaklaşık %4 altında, dolar değeri olarak da endeks son zirvesinin hala %20 aşağısında bulunuyor.

BİST100 için 6500 ve 6600 seviyelerini direnç, 6200 ve 6000 seviyelerini ise destek seviyeleri olarak takip ediyoruz.

ABD’den gelen veri akışının sonucu dolar endeksinde de gerileme devam ediyor. Bu hafta dolar endeksindeki gerileme %2,3’e ulaştı. USD/TL ise 26 seviyesinin hafif üzerinde kalmaya devam ediyor, 26,12 seviyesinde işlem görüyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler