Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Endekste 59 hisse yükselirken 40 hissede de düştü. Bugün endeksin yükselişini banka hisselerindeki ralli destekledi. Regülasyonlarla ilgili ek normalleşmelerin geleceği beklentisiyle banka hisselerinde güçlü alımlar vardı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,48 yükselişle 6362,9 seviyesinden tamamladı. Sabah güçlü açılış sonrasında gelen satışlara rağmen endeks güniçinde yükseliş eğilimini korudu ve sabah gördüğü en yüksek seviyeye yakın kapanış yaptı.

Endekste 59 hisse yükselirken 40 hissede de düştü. Bugün endeksin yükselişini banka hisselerindeki ralli destekledi. Regülasyonlarla ilgili ek normalleşmelerin geleceği beklentisiyle banka hisselerinde güçlü alımlar vardı. Bankacılık endeksi günü %5 yukarıda tamamladı. Dünün kazananı elektrik sektör hisselerinde ise satışlar hakimdi. Beyaz eşya ve demir-çelik hisseleri de günü düşüşlerle tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılımına yeşil ışık yakması ve İsveç’in de Türkiye’nin AB sürecini destekleme açıklaması, dış ilişkilerde normalleşme adımlarımlarının devam edeceği beklentisiyle yurtiçi piyasalarda olumlu algılanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile de görüşeceği NATO zirvesi sonrasında gelecek hafta da yapacağı Ortadoğu ziyareti önemli olacak. Bu ziyaret yaklaşık 30 milyar $ doğrudan yatırım beklentisi nedeniyle yakından izlenecek. Piyasanın gözü ayrıca 20 Temmuz’daki TCMB toplantısından çıkacak faiz kararında olacak.

TCMB’nın 22 Haziran’daki son toplantısından buyana rekorlar kırarak yükselişini sürdüren endekste 6500 ve 6600 seviyelerini direnç olarak izliyoruz. Geri çekilmelerde ise 6200 ve 6080 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Son günlerde 26 seviyesinin üzerinde stabilize olan USD/TL ise 26,11 seviyesinden işlem görüyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler