Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada dünkü sert satışların ardından bugün de oynaklık yüksekti. BİST100 %0,16 kadar sınırlı bir yükselişle 8160 seviyesinde kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada dünkü sert satışların ardından bugün de oynaklık yüksekti. BİST100 %0,16 kadar sınırlı bir yükselişle 8160 seviyesinde kapanış yaptı. Dün başlayan bankacılık hisselerindeki sert satışların bugün de azalarak devam etmesi endeksi olumsuz etkiledi.

Güne toparlanma çabasıyla başlayan endeks sonrasında gelen satışlarla son bir haftanın en düşüğüne kadar geriledi. 8080 seviyesinden destek bulan endeks öğleden sonra 8276 seviyesine kadar toparlanma yaşadı. Ne var ki kapanış öncesi son bir saatte gelen sert düzeltme sonrasında endeks günlük kazançlarını tekrar geri vermiş oldu.

Endeksi oluşturan 54 hisse düşerken 45 hisse yükseldi. BIST30 endeksi %0,18 düştü, BİST100 endeksini oluşturan diğer hisselerin oluşturduğu BİST100-30 endeksi ise %1 yükseldi. Dolayısıyla endekste ağırlığı daha düşük olan hisseler bugün daha iyi performans gösterdi diyebiliriz.

Dün sert düzeltme gördüğümüz bankacılık endeksi bugün de %1,85 düştü. Bir süredir yükselişte olan madencilik endeksi ise bugün %3,2 geriledi. İnşaat endeksi %5,2 yükselerek en çok kazandıran sektör endeksi olurken telekom endeksindeki artış %2,4 oldu.

Endeksin 8100 seviyesinin üzerinde tutunması olumlu. Yukarı hareketlerde endeksin 8300 seviyesini aşmasını bekleyeceğiz. Endeksin Cuma günü ve dün test ettiği 8400 seviyesi ise önemli direnç seviyesi halini aldı. Satışların devam etmesi halinde, 8100 seviyesinin altına sarkmalarda ise 8000 ve daha aşağıda 7800 önemli destekler olarak izleyeceğimiz seviyeler olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler