Politika
CHP’li Yavuzyılmaz’dan Otoyol Özelleştirme Yorumu: “Vatandaşın Sırtına Yük Bindirilecek”
Şirketlerin bir yılda vatandaştan tahsil edeceği geçiş ücreti en az 21 Milyar 677 Milyon Lira olacak! 25 yıllık özelleştirme sürecinde şirketlerin kasasına girecek tutar: 542 Milyar Lira!
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bazı çevre otoyollarının özelleştirilmesinin planlandığını öne sürdü. İddialar, kamuoyunda yeni bir özelleştirme dalgası tartışmasını başlatırken, hükümet cephesi işletme hakkı devri modeliyle gelir yaratmayı hedefliyor.
5 Çevre Otoyolu İçin Özelleştirme İddiası
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ücretsiz işlettiği bazı çevre otoyollarının 25 yıllığına özelleştirilmesinin planlandığını ileri sürdü.
İddiaya göre özelleştirme kapsamına alınan otoyollar şunlar:
- Ankara Çevre Otoyolu (120 km)
- İstanbul 2. Çevre Otoyolu (38 km)
- İzmir Çevre Otoyolu (51 km)
- Bursa Çevre Otoyolu (34 km)
- Gaziantep Çevre Otoyolu (32 km)
Bağlantı yollarıyla birlikte toplam uzunluk yaklaşık 275 kilometreyi buluyor.
Yavuzyılmaz, 2025 yılında bu otoyollardan geçen toplam araç sayısının 836 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.
“Vatandaşın Sırtından Gelir Elde Edilecek” Eleştirisi
Yavuzyılmaz, söz konusu otoyolların Yap-İşlet-Devret modeliyle işletilmesi halinde şirketlerin yıllık en az 21,6 milyar TL gelir elde edebileceğini, 25 yıllık süreçte toplam gelirin 542 milyar TL’ye ulaşabileceğini iddia etti.
Bu durumun kamuya ait ve maliyeti daha önce karşılanmış altyapının yeniden ücretlendirilmesi anlamına geldiğini savunan Yavuzyılmaz, “Bunun adı vatandaşı soymaktır” ifadelerini kullandı.
Hükümet Cephesinde “İşletme Hakkı Devri” Modeli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, daha önce yaptığı açıklamada söz konusu varlıkların doğrudan satılmayacağını, bunun yerine işletme hakkının devredileceğini belirtmişti.
Bu modelde devlet mülkiyeti korurken, belirli bir süre için işletme hakkı özel sektöre devrediliyor. Amaç, bütçe açığını azaltacak nakit akışı sağlamak olarak ifade ediliyor.
Köprü ve Otoyol Özelleştirmesinde Kritik Aşama: Türkiye’den Portekiz Çıkarması
“Taç Mücevherler”: Boğaz Köprüleri
Özelleştirme paketinde en dikkat çeken varlıklar arasında İstanbul’daki Boğaz köprüleri yer alıyor.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, günlük yaklaşık 430 bin araç geçişiyle yüksek gelir potansiyeline sahip.
Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği yaklaşık 2.300 kilometrelik otoyol ağı da özelleştirme planları kapsamında değerlendiriliyor.
Uluslararası Yatırımcı Arayışı
Reuters’a dayandırılan haberlere göre, Türk yetkililer Avrupa’da yatırımcı arayışına başladı. Bu kapsamda Portekiz’in önde gelen otoyol işletmecisi Brisa ile görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.
Özelleştirme İdaresi ve danışman firma EY temsilcilerinin de sürece dahil olduğu belirtilirken, taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
2013 İhalesi Hatırlatıldı
Türkiye, benzer bir özelleştirme girişimini 2013 yılında da gündeme getirmişti. Ancak 5,7 milyar dolarlık teklif, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yetersiz bulunarak iptal edilmişti.
Tartışma Büyüyor
Son gelişmeler, kamu varlıklarının özelleştirilmesi konusunda yeni bir tartışma başlatmış durumda.
Bir kesim, bu adımı bütçe dengesi ve yatırım ihtiyacı açısından gerekli görürken, muhalefet ve bazı ekonomistler, kamu altyapısının özel sektöre devrinin uzun vadede vatandaş üzerindeki mali yükü artıracağını savunuyor.
