Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın son günü, dar bir bantta sakin seyreden BİST100 %0,08 sınırlı artışla 6687,78 seviyesinde kapandı. Böylece endeks haftayı %5 primle tamamlamış oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın son günü, dar bir bantta sakin seyreden BİST100 %0,08 sınırlı artışla 6687,78 seviyesinde kapandı. Böylece endeks haftayı %5 primle tamamlamış oldu. Endekste 61 hisse pozitif 39 hisse de negatif tarafta günü tamamladı.

Hafta genelinde olduğu gibi bugün de bankacılık hisselerinde baskı vardı. Dünkü faiz artışı kararından sonra destekleyici sıkılaştırma önlemleri kapsamında akşam saatlerinde KKM hesaplarına getirilen zorunlu karşılık düzenlemesi bugün banka hisselerini olumsuz etkiledi. Banka endeksi günü %2,47 kayıpla tamamladı ve haftalık kaybı %4,5’e ulaştı.

Holding endeksinde günlük kayıp %0,7 olurken turizm endeksi %0,87 düştü. Elektrik endeksi ise %3,64 yükselişle günün en fazla kazanan alt sektör endeksi oldu. Elektrik endeksinin haftalık yükselişi %13,5’i aştı. Hafta genelinde küçük şirket hisselerinin büyüklere kıyasla daha fazla getiri sağladığını gördük.

Alternatif faiz getirilerinin yetersiz kaldığı ortamda, Temmuz ayından itibaren enflasyonun tekrar yükselişe geçeceği beklentisi de borsanın yönünü yukarı çeviriyor. BİST100’de önemli direnç seviyeleri 6800 ve 7200, önemli destek seviyeleri ise 6500 ve 6000. Bugünden itibaren şirketlerden gelecek ikinci çeyrek finansal sonuçlar önümüzdeki günlerde borsada sektörel ayrışmalara neden olabilir.

Kurda ise yukarı yönde eğilim korunuyor. USD/TL bugün %0,62 artışla 26,93 seviyesinde.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler