Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,26 yükselişle 7748,8 seviyesinden günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,26 yükselişle 7748,8 seviyesinden günü tamamladı. Öğlen saatlerine kadar zayıf bir seyir hakimken öğleden sonra banka hisselerine gelen alımların etkisiyle endeks pozitif tarafa geçmeyi başardı.

Bugün bankacılık hisselerindeki olumlu harekette, ekonomi yönetiminden gelen açıklamaların beklentileri iyileştirmesinin ve bu haftanın sonunda Moody’s’ten not artışı gelme ihtimalinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Cuma akşamı Türkiye’ye ilişkin kredi notunu açıklayacak.

Bugün sınai ve hizmetler endeksi düşerken bankacılık sektörünün katkısıyla mali endeks %1,3 yükseldi. Günün en çok yükselen sektör endeksi bankacılık endeksindeki yükseliş %4’ü aştı. Holding endeksi günü yatay kapatırken ulaştırma endeksi %0,79 yükseldi. Günün en çok düşen sektör endeksi ise %3,91 ile telekom endeksi oldu. İnşaat endeksi ise bugün %2,19 yükseldi. Bugün BİST100’deki hisselerden 52 tanesi düşerken 44 hisse yükseldi.

BİST100’ün 7700 seviyesinin üzerinde kapanış yapması olumlu. Ancak hala endeks yön konusunda belirsizlik yaşamaya devam ediyor. Banka hisselerindeki alışların devamı gelirse endeks tekrar 7900 seviyesini aşmayı deneyecektir. Ancak banka dışı hisseler yükselişe katılmaz ve yine kar satışları ile karşılaşırsak endekste 7500 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.

Küresel piyasalar için de Çarşamba günü Fed’den gelecek faiz kararı önemli olacak. Bugün enflasyon verisi sonrasında ABD tahvil faizlerinde ve DXY dolar endeksinde gerileme gözlemliyoruz. Ancak TL dolar karşısında zayıflamaya devam ediyor. USD/TL bu akşam 29,05 seviyesine kadar yükselmiş durumda.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler