Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa’da satışlar bugün de devam etti. BİST100 bugün %2,34 düşüşle günü 7728 seviyesinde tamamladı. Cuma günü kapanışa doğru başlayan satış baskısı bugün de etkisini sürdürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa’da satışlar bugün de devam etti. BİST100 bugün %2,34 düşüşle günü 7728 seviyesinde tamamladı. Cuma günü kapanışa doğru başlayan satış baskısı bugün de etkisini sürdürdü. Seansın son bir saatinde endekste tepki alımları görsek de kapanış günün en düşüğüne yakın gerçekleşti.

Bugün özellikle havacılık, enerji, perakende, holding ve banka hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. BİST100’deki 92 hisse bugün düşerken sadece 7 hisse yükseldi.

Borsada büyük hisseler düşüşten küçüklerden daha az etkilendi. Tüm sektör endekslerinde düşüşler hakimdi. En fazla düşen sektör endeksi ise %4,65 ile sigortacılık endeksi oldu. Madencilik endeksi de %4’ün üzerinde geriledi. Ulaştırma endeksindeki düşüş %3,42 olurken elektrik endeksi %3,21 düştü. Holding endeksi %2,12 geriledi, bankacılık endeksindeki düşüş ise %1’ün altında kaldı.

BİST100’de 7900 seviyesinin altında satışların arttığını görüyoruz. Endekste 7700 seviyesinden tepki alımları gelmesini bekleriz. Alışlar güçlenirse endeks 7900 seviyesini tekrar aşmayı deneyecektir. Eğer satışlar ağır basarsa 7500 seviyesine kadar geri çekilme mümkün.

USD/TL ise bu akşam yatay 28,98 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor. Son dönemde 29 seviyesine yaklaştıkça TL’nin dolar karşısındaki değer kaybında yavaşlama gözlemliyoruz.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler