Sosyal Medya

Döviz

Fed/Colins: Para politikasında sabırlı ve bilinçli olma zamanı

Boston Fedo Başkanı Susan Collins, enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydedildiğini ancak şimdi para politikasında “bilinçli ve sabırlı” olma zamanı olduğunu…

Fed/Colins: Para politikasında sabırlı ve bilinçli olma zamanı

Boston Fedo Başkanı Susan Collins, enflasyonu düşürme konusunda ilerleme kaydedildiğini ancak şimdi para politikasında “bilinçli ve sabırlı” olma zamanı olduğunu ve Banka’nın para politikası adımlarını atarken dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

“Enflasyonun daha uzun süre yüksek seyretme riski, para politikasının aşırı kısıtlayıcı bir duruşunun faaliyetlerde fiyat istikrarını sağlamak için gerekenden daha büyük bir yavaşlamaya yol açma riskine karşı tartılmalıdır” diye konuşan Colins, “Bu bağlamda sabırlı ve dikkatli ancak bilinçli bir politika yaklaşımı benimsenmeli, bugüne kadar atılan adımların etkilerinin değerlendirilmesi için zaman tanınmalı ve ardından uygun şekilde hareket edilmelidir” dedi.

Sabrın Fed’in seçimlerinde kararlı olmayacağı ya da %2’lik enflasyon hedefine ulaşmada bir miktar yumuşama olacağı anlamına gelmediğini ifade eden Colins, ekonominin fiyat istikrarına ulaşmak için net bir yörüngede olmasını sağlamanın zaman alacağını vurguladı.

Collins konuşmasında, “bazı ılımlılık işaretleri görsek de, talep arzı geride bırakmaya ve fiyat baskıları yaratmaya devam ediyor ve hizmet sektörü fiyat baskılarının mallar için olanlar kadar hızlı bir şekilde azalmıyor. Benim görüşüme göre, son dönemdeki iyileşmeleri enflasyonun %2’ye geri dönüş yolunda olduğuna dair bir kanıt olarak kabul etmek için henüz çok erken” dedi.

Collins, işçi talebinin arzı geçmeye devam ettiğini ve ücret artışının yüksek kalmaya devam ettiğini belirterek, “İşgücü piyasasında arz ve talebin yeniden dengelenmesi için daha gidilecek yol var” diye konuştu.

Collins, Fed’in bundan sonra faiz oranları konusunda ne yapmasını istediğini söylemezken, merkez bankasının çok fazla ekonomik strese neden olmadan hedeflerine ulaşabileceğinden umutlu olduğunu söyledi.

“Önemli bir yavaşlamanın gerekli olduğuna inanmıyorum” ifadelerini kullanan Colins, “Fiyat istikrarı, düzenli bir yavaşlama ve sadece mütevazı bir işsizlik oranı artışı ile sağlanabilir – ideal olarak olumlu işgücü arz dinamiklerinin bir kısmı korunur” dedi.

Collins’in faiz oranlarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi’nin bu yıl oy verme hakkı bulunan üyelerinden biri. FOMC, 19-20 Eylül tarihlerinde toplanacak.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler