Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ECB, 2024 için projeksiyonunda enflasyonu yüzde 3’ün üzerinde tahmin edecek, faiz artışı beklentisi arttı

Enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağı projeksiyonlarının ECB'nin Yönetim Konseyi toplantısında art arda onuncu kez faiz artırması ihtimalini güçlendiği değerlendiriliyor. 

ECB, 2024 için projeksiyonunda enflasyonu yüzde 3’ün üzerinde tahmin edecek, faiz artışı beklentisi arttı

Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında sonra açıklayacağı makro ekonomik projeksiyonlarda, enflasyonun 2024 yılında yüzde 3’ün üzerinde kalmaya devam edeceğini öngörmesi bekleniyor.

Enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağı projeksiyonlarının ECB’nin Yönetim Konseyi toplantısında art arda onuncu kez faiz artırması ihtimalini güçlendiği değerlendiriliyor. 

Kaynak, ECB’nin bugün başlayan ve 2 gün sürecek Yönetim Konseyi’ne sunacağı üç aylık projeksiyonların 2024 yılında enflasyonu %3’ün üzerine çıkaracağını öngördüler.

Güncellenen 2024 projeksiyonu merkez bankasının %2’lik hedefinden, piyasanın yüzde 2,7 olan beklentilerinden ve Haziran ayındaki %3’lük tahminden daha yüksek olacak.

Konuya yakın kaynaklara göre, faiz konusunda karar kolay verilmeyecek ve toplantı için resmi tekliflerin henüz sunulmadı. Ancak yakından güncellenecek 2024 rakamlarının enflasyonu düşürmenin daha önce düşünülenden daha zor olabileceği yönündeki korkuları doğrular görünmeleri halinde faiz artırımı yönünde bir karar alınması olasılığı güçlenecek.

Kaynaklar, ECB projeksiyonlarında büyüme tahmininin bu yıl ve 2024 için kabaca piyasa beklentilerine paralel olarak düşürüleceğini ifade ettiler,

Ekonomistler Euro Bölgesi’nin bu yıl %0,6 ve 2024 yılında %0,9 büyüyeceğini öngörüyorlar.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler