Sosyal Medya

Para-banka-finans

JPMorgan’ın finansör Epstein için 1 milyar dolardan fazla işlem yaptığı iddia edildi

ABD Virgin Adaları’nın JPMorgan’a açtığı şüpheli işlem davası devam ediyor. Adalarda seks ticareti ve reşit olmayan çocukları istismar etmekten dava…

JPMorgan’ın finansör Epstein için 1 milyar dolardan fazla işlem yaptığı iddia edildi

ABD Virgin Adaları’nın JPMorgan’a açtığı şüpheli işlem davası devam ediyor. Adalarda seks ticareti ve reşit olmayan çocukları istismar etmekten dava açılan finansör Jeffrey Epstein ile JPMorgan bankası arasında yüksek meblağlı bir bağ olduğu ileri sürüldü.

ABD Virgin Adaları’nın avukatı Mimi Liu, JPMorgan Chase’in, ABD yetkililerine, 16 yıl boyunca Jeffrey Epstein için 1 milyar dolardan fazla işlem yaptığını söylediğini belirtti. Al Jazeera ile Reuters’in haberine göre avukat Liu, ABD’nin en büyük bankasına karşı açılan davayla ilgili duruşmada, JPMorgan’ın, Epstein’in 2019’daki intiharının ardından işlemleri ABD Hazine Bakanlığı’na şüpheli olarak bildirdiğini kaydetti.

Kamuoyunda sapık olarak da tarif edilen Jeffrey Epstein 1998’den 2013’e kadar JPMorgan müşterisiydi. 2019 yılında intihar eden milyarder Epstein öldüğü sırada seks ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyordu. Finans kuruluşu JPMorgan, Epstein’ın bir seks ticareti yaptığını bildiğini reddetti.

Avukat Liu yaptığı açıklamada, Manhattan’daki ABD Bölge Hakimi Jed Rakoff’un, mahkeme öncesi JPMorgan’ın, “Epstein’ın seks ticaretine katıldığını tespit etmesi gerektiğini” görüşünü savunurken, daha önce açıklanmayan 1 milyar dolarlık meblağdan bahsetti.

Liu, JPMorgan’ın avukatı Felicia Ellsworth ise yargıcın mahkemeden önce bankanın bilgisine dair soruyu belirlemesinin uygun olmadığını, çünkü mevcut ve eski çalışanların Epstein’ın seks ticaretinden habersiz olduklarını ifade ettiklerini de söyledi.

Avukat Liu, JPMorgan’ın jet sosyete müşterisi konusunda karanlıkta olduğunu tespit edemeyeceğini belirtirken söz konusu bankanın Jeffrey Epstein’ın seks ticaretine yönelik tam hizmet veren bir banka olduğunu da iddia etti.

Bankanın Hazine’ye yaptığı ve kamuya açık olmayan açıklamalarını görmediğini belirten Reuters’a JPMorgan sözcüsü açıklama yapmaktan kaçındı.

Deutsche Bank’da JPMorgan gibi Epstein mağdurları tarafından şüpheli işlemlere göz yummak ile seks ticaretine yardım etmekle dava edilmişti. Epstein’ın 2013’ten 2018’e kadar müşterisi olduğu Deutsche Bank, kendisini suçlayanlarla daha önce 75 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

Ünlü finansör Jeffrey Epstein, 2008’de reşit olmayan çocukları istismar etmekten suçlu bulundu ve ABD Virgin Adaları’nda cinsel suçlu olarak kaydedildi. 2019’da reşit olmayan kızları kaçırdığı gerekçesiyle ABD’nin federal mahkemelerinde yargılanmayı beklediği sıralarda intihar ederek ölmüştü.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler