Sosyal Medya

Gündem

NATO’nun eğittiği 9 Ukrayna Tugayı yok oldu!

Devasa borcuyla dikkat çeken Ukrayna savaş ekonomisiyle boğuşurken şimdi askeri istihdam sorunu ile karşı karşıya! Ukrayna’nın yaklaşık 134 milyar dolar borcu olduğu açıklanmıştı. Eski CIA analisti Johnson, Ukrayna ordusunun Rus birlikleri ile yaşadığı çatışmalarda NATO tarafından eğitilen en iyi dokuz tugayını kaybettiğini iddia etti.

NATO’nun eğittiği 9 Ukrayna Tugayı yok oldu!

Eski CIA uzmanı Larry Johnson YouTube’da yayınlanan Judging Freedom kanalına verdiği demeçte Ukrayna ordusunun Rus birlikleri ile yaşadığı çatışmalarda NATO tarafından eğitilen en iyi dokuz tugayını kaybettiğini ileri sürdü.

Johnson’a göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus birlikleri ile olan çatışmalarda büyük bir insan gücü kaybına uğradı ve NATO ülkeleri tarafından eğitilen yaklaşık 45-60 bin kişiden oluşan 12 tugayın dokuzu tamamen ortadan kayboldu, yok edildi.

Johnson, söz konusu kayıpların, Ukrayna’nın savunma kabiliyetini ciddi şekilde zayıflattığına işaret etti.

Sputnik Türkçe’nin konuyla ilgili haberine göre Eski CIA analisti, Batı’nın yeni bir Ukrayna ordusu yetiştirmek için en az altı ay daha zaman ve kaynak gerektireceğini tahmin ediyor. Bu, Ukrayna’nın kaybettiği askeri kapasiteyi yeniden kazanma sürecinin uzun ve zorlu bir süreç olabileceği anlamına geliyor.

Ukrayna ordusu, son dört aydır Güney Donetsk, Artyomovsk ve Zaporojye yönlerinde karşı taarruzlar düzenleyerek Rus birlikleri ile çatışmalarını sürdürüyor. Ancak, Rus müstahkem bölgeler ve mayın döşenmiş araziler gibi faktörler, Ukrayna’nın ilerlemesini sınırlayan zorluklar olarak görülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bu süre zarfında başarılı olamadığını açıklamıştı.

Batılı askeri uzmanlar da, Ukrayna ordusunun yaşadığı kayıpların Rus birlikleri tarafından sıkı savunulan bölgelerde ve mayınlarla döşenmiş arazilerde ilerlemeyi zorlaştırdığını belirttiler.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERRusya yaklaşık 60 ülkeye gübre ihracatı gerçekleştirdi!Rusya yaklaşık 60 ülkeye gübre ihracatı gerçekleştirdi!

İLGİLİ HABERMilyarlarca doların harcandığı Ukrayna-Rusya savaşında elde var 0,2!Milyarlarca doların harcandığı Ukrayna-Rusya savaşında elde var 0,2!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler