Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Milyarlarca doların harcandığı Ukrayna-Rusya savaşında elde var 0,2!

Devasa savaş ekonomisinin döndüğü Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ilginç istatistikleri ortaya çıktı. Buna göre milyarlarca doların harcandığı savaşta Ukrayna topraklarının yalnızca yüzde 0,2’si el değiştirdi.

Milyarlarca doların harcandığı Ukrayna-Rusya savaşında elde var 0,2!

Ukrayna’da devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı’na dair yeni bir rapor, yaşanan olayları farklı bir açıdan ele aldı. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan ve savaş suçlarının kanıtlarını içeren raporun ardından, New York Times’ın Savaş Araştırmaları Enstitüsü de dikkat çekici istatistikler sundu. Sözcü’nün konuyla ilgili haberinde, anılan enstitünün yaptığı analizde bu yıl Ukrayna topraklarının yalnızca yüzde 0,2’sinin el değiştirdiğine dikkat çekildi.

Her iki tarafın da askerler, para ve silahlar dahil olmak üzere çatışmaya büyük kaynaklar ayırdığı göz önüne alındığında, Ukrayna cephe hattının bu kadar az değişiklik göstermesi şaşırtıcı bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. New York Times’ın raporuna göre, 1 Ocak’tan 25 Eylül’e kadar, Ukrayna sadece 143 mil karelik bir alanı geri alırken, Rusya 331 mil karelik bir alanı ele geçirdi.

Bu verilerle karşılaştırıldığında, ABD Nüfus Sayım Bürosu’na göre 188 mil kare, New Mexico’nun en büyük şehri olan ve toplam 189,5 mil kare alana sahip Albuquerque’nin büyüklüğüne eşdeğer.

Rapora göre Ukrayna, savaşın gidişatını haziran ayına kadar kendi lehine çevirdi. ABD’li yetkililer, savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 500 bin askeri kayıp yaşandığını, bunların 300 bininin Rus ve 190 bininin Ukrayna tarafında olduğunu belirtti.

Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’ne göre, ABD, çatışmanın başlangıcından bu yana Ukrayna’ya 75 milyar doların üzerinde yardım yapmış durumda. Şu anda Ukrayna kuvvetleri, Rusya’nın güney ve doğu Ukrayna’daki işgal altındaki bölgelerindeki güçlendirilmiş savunma hatlarını aşmaya odaklanıyor.

Bu arada King’s College’da savaş araştırmaları alanında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışan Marina Miron, Ukrayna’nın ilerlemesindeki yavaşlamayı, siyasi irade eksikliği veya daha fazla silah sağlama konusundaki isteksizlikle ilişkilendiriyor ve “Rusya, Batı’nın sırtını dönmesini bekliyor” dedi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler