Sosyal Medya

Gündem

Lojistik merkezlerine yönelik yeni adımlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Ticaret Bakanlıkları tarafından hazırlanan "Lojistik Merkezler Hakkında Yönetmelik Taslağı" ile lojistik merkezlere yönelik yeni adımlar atılacağını açıkladı.

Lojistik merkezlerine yönelik yeni adımlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Ticaret Bakanlıkları tarafından hazırlanan “Lojistik Merkezler Hakkında Yönetmelik Taslağı” ile lojistik merkezlere yönelik yeni adımlar atılacağını açıkladı.

 

 

 

Uraloğlu, taslakla ilgili detayları paylaşarak, mevcut ve gelecekte kurulacak lojistik merkezlerin yer seçimi, projelendirme, yapım, yetkilendirme ve işletme süreçlerini düzenlediklerini belirtti.

 

Bakan Uraloğlu, lojistik merkezlerin yer, kapasite ve niteliklerinin Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı çerçevesinde belirlenerek izin verileceğini, bunun Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından takip edileceğini ifade etti. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu’nun, lojistik merkezlerin planlanması ve inşası için çalışmaları yürüteceğini ve TCDD’nin özel sektör katılımını sağlama yetkisinin olduğunu vurguladı.

 

Taslakta, lojistik merkezlerin kurulması, işletilmesi, izinlerin temini, protokollerin takibi gibi konularda merkezi işletmecinin sorumluluklarının belirlendiğini ifade eden Uraloğlu, lojistik merkezlerin belirli kriterlere uygun olarak seçilmesi gerektiğini ve 500 bin metrekarelik bir alana kurulacaklarını açıkladı.

 

Ayrıca, lojistik merkezler arasında en az 50 kilometre kara yolu mesafesi olması şartının getirildiğini dile getiren Uraloğlu, bu merkezlerin trafik yoğunluğu olan yollar üzerinde yer almayacağını ve belirli alanları kapsamayacağını vurguladı.

 

Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, lojistik merkezlerin 7 gün 24 saat çalışacağı, ekonomik, güvenli ve sürdürülebilir bir rekabet ortamında faaliyet göstereceği belirtiliyor. İşletmecilerin alt ve üstyapı tesislerini kurmak, güvenliği sağlamak, faaliyet kayıtlarını tutmak gibi sorumlulukları bulunacak.

 

Son olarak, Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun vereceği kuruluş izniyle faaliyete geçecek lojistik merkezlerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulacağı ve bu sürecin sekretarya tarafından yürütüleceği ifade ediliyor. Bakan Uraloğlu, mevcut ve planlanan lojistik merkezlerle Türkiye’nin coğrafi avantajlarını en iyi şekilde değerlendirerek, ihracatı hızlandırıp lojistik sektörüne ek taşıma kapasitesi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler