Sosyal Medya

Gündem

İsveç’ten Türkiye’ye NATO üyeliği için “Ekim” hatırlatması

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğini TBMM’nin açılacağı Ekim ayında onaylayacağından umutlu olduğunu söyledi. Billstrom gazetecilere yaptığı…

İsveç’ten Türkiye’ye NATO üyeliği için “Ekim” hatırlatması

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğini TBMM’nin açılacağı Ekim ayında onaylayacağından umutlu olduğunu söyledi.

Billstrom gazetecilere yaptığı açıklamada, “İsveç hükümeti yaz boyunca, o zaman ortaya konan kartların şu anda da geçerli olduğu ve Vilnius’ta yapılan açıklamanın hala geçerli olduğu dışında herhangi bir sinyal almadı” dedi.

İsveç, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından NATO üyesi olmak için başvurmuş, ancak NATO üyesi Türkiye güvenlik işbirliği konusundaki endişelerini gerekçe göstererek üyeliğe yeşil ışık yakmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında Vilnius’ta düzenlenen NATO zirvesinin ardından İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasını Ekim ayında yaz tatilinin ardından yeniden toplanacak olan TBMM’de görüşüleceğini söylemişti.

Türkiye, İsveç’ten terör örgütü PKK ve üyeleriyle ilgili daha fazla adım atmasını istiyor. Türkiye ile yaşanan gerginlik, İsveç’te protestocuların Kuran-ı Kerim yaktığı ve pek çok Müslüman’ı öfkelendiren gösterilerle daha da tırmanmıştı.

VoA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler