Sosyal Medya

Gündem

Depremde ağır hasar alan binaların ne olacağı Bakan Özhaseki’ye soruldu

Milletvekili Bilal Bilici, Adana'da 6 Şubat depreminde ağır hasar alan binaların durumunu Meclis’e taşıdı. Binaların çevrede tehlike yarattığına vurgu yapan Bilici, konuyu TBMM’ye taşıyarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

Depremde ağır hasar alan binaların ne olacağı Bakan Özhaseki’ye soruldu

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, Adana’da 6 Şubat depreminde ağır hasar alan binaların durumu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sorular yöneltti. Bilici, deprem sonrası hasarlı binaların akıbetinin belirsiz olduğunu ve her incelemede değiştiğini belirtti.

Bilici yaptığı yazılı açıklamada, binaların çevreye tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, konuyu TBMM’ye taşıdı ve Bakan Özhaseki’den cevap beklediğini açıkladı. Ayrıca, Bakan Özhaseki’nin deprem öngörülerine yönelik vizyonunu vurgulayarak, bu konuda hemşehrilerinin sorunlarını Bakanlığa ilettiğini kaydetti.

Yaptığı yazılı açıklamada Bilici, Bakan Özhaseki’nin deprem farkındalığı konusundaki öngörülerini vurgulayarak, kamuoyunun bu konudaki endişelerini gidermek adına açıklamalar yapılmasını talep ederek, Bakanlığınız internet sitesindeki güncel özgeçmişinizde yer alan ‘Özhaseki, depremin bir “Türkiye gerçeği olduğu bilinciyle, Türkiye’de deprem farkındalığının oluşmasını sağlayarak, bir devlet ve siyaset adamı sorumluluğuyla bu konunun altını özellikle çizdi. Özhaseki’nin yaptığı bu uyarılar, özellikle Kahramanmaraş depremlerinden sonra, kendisinin ne kadar vizyoner bir devlet adamı olduğunu ortaya koydu ve oldukça takdir topladı.’ ifadeleri kapsamında nasıl değerlendiriyorsunuz?” ifadelerini de kullandı.

SORU ÖNERGESİNDE BİLİCİ ŞU KONULARA DİKKAT ÇEKTİ:

-Adana ilinde 6 Şubat depremi sonrasında yıkım kararı alınan bina sayısı nedir?

-Ağustos ayı sonunda Adana’da yıkımı tamamlanan binaların sayısı kaçtır?

-Vatandaşların can ve mal güvenliği endişelerine yönelik olarak ne tür çalışmalar yapılmıştır?

-Hasarlı binaların yıkılması, enkaz kaldırma çalışmaları ve yeniden inşa süreçleri için belirlenmiş bir takvim var mıdır ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

-Depremin hemen ardından ağır hasarlı olarak tespit edilen ve daha sonra orta hasarlı olarak değiştirilen binalar hakkındaki endişeler nasıl değerlendirilmektedir?

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler